Το ΠΑΣΟΚ μετέχει στην Προοδευτική Δημοκρατική Παράταξη

Με ανακοίνωσή του λίγες μόνο ώρες μετά την απόφαση, το ΠΑΣΟΚ χαιρετίζει το κείμενο που δόθηκε αργά χθες το βράδυ στη δημοσιότητα, κάνοντας λόγο για ένα σχήμα συμμετοχής στις επικείμενες ευρωπαϊκές εκλογές με τη σημαία του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος όλων εκείνων που εκφράζονται από τις προτάσεις των Ευρωπαίων δημοκρατών και σοσιαλιστών για την υπέρβαση της κρίσης και το μέλλον τη Ευρώπης.

Η Χαριλάου Τρικούπη χαρακτηρίζει πολύ

θετικό το γεγονός ότι η προσέγγιση αυτή, όσο και τις προγραμματικές και οργανωτικές πρωτοβουλίες που προανήγγειλαν οι «58», σημειώνοντας ότι εναρμονίζονται με τις πρόσφατες αποφάσεις της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ. Χαρακτηρίζοντας λογικό «όσοι νιώθουν αγωνία για τον τόπο και αντιλαμβάνονται το ρόλο, τις ευθύνες και τις δυνατότητες του χώρου της κεντροαριστεράς να συμπίπτουν στις εκτιμήσεις τους», το ΠΑΣΟΚ δηλώνει ξεκάθαρα ότι μετέχει με σεβασμό στην Ιστορία και την ιδεολογική του ταυτότητα, όσο και σε όλους τους άλλους συμμετέχοντες, που πιστεύουν στη δυναμική της όλης προσπάθειας.

Στο ίδιο κλίμα άλλωστε, ήταν η χθεσινή ανακοίνωση των «58» που απηύθυνε ουσιαστικά νέα πρόσκληρη για συνάντηση όλων των δυνάμεων που κινούνται στον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, της δημοκρατικής αριστεράς, του φιλελεύθερου κέντρου, της πολιτικής οικολογίας, του προοδευτικού ευρωπαϊσμού» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Το ψηφοδέλτιο της Παράταξης θα αναφέρεται στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα και οι ευρωβουλευτές που θα εκλεγούν θα ενταχθούν στην αντίστοιχη ευρωπαϊκή κοινοβουλευτική ομάδα», σημειωνόταν στη χθεσινή ανακοίνωση, όπου γινόταν λόγος για συναινετικές διαδικασίες συγκρότησής του , που θα σέβονται την ιστορικότητα των φορέων και τις πολιτικές συνθήκες που χαρακτηρίζουν τη σημερινή εθνική συγκυρία.

Σε συνάντησή τους χθες, πάντως, οι «58» και οι συνεργαζόμενες κινήσεις πήγαν ένα βήμα παραπέρα, συζητώντας τις βασικές κατευθύνσεις του προγραμματικού κειμένου για τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη, το οποίο θα δημοσιοποιηθεί και θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση τις επόμενες εβδομάδες. Επίσης συζήτησαν τη διαδικασία επεξεργασίας προγραμματικών θέσεων για τη μεταρρύθμιση της οικονομίας και του κράτους, θέτοντας ως ορόσημο για την ολοκλήρωσή τους το τέλος Ιανουαρίου.

Παράλληλα, προτεραιότητα δίνουν στα οργανωτικά μέτρα για την ολοκλήρωση της εθνικής δικτύωσης της Πρωτοβουλίας σε όλους τους νομούς και τους μεγάλους δήμους της χώρας, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι οι Επιτροπές Πρωτοβουλίας δεν λειτουργούν ανταγωνιστικά ως προς τα άλλα κόμματα του χώρου, αντιθέτως γίνονται εκφραστές του αιτήματος της ενότητας.

Keywords
Τυχαία Θέματα