Στουρνάρας: «Λιγότερο επώδυνη λύση» το κούρεμα

Ο Γιάννης Στουρνάρας ενημέρωσε τον Αντώνη Σαμαρά για τα αποτελέσματα της χθεσινής τηλεδιάσκεψης του Eurogroup. Σε δηλώσεις υπερασπίστηκε τη λύση που προτείνουν οι Βρυξέλλες ως «τη λιγότερο επώδυνη».

Ο υπυοργός Οικονομικών επανέλαβε ότι δεν υπάρχει

κίνδυνος για τις καταθέσεις στην Ελλάδα, καθώς και ότι υπάρχει έτοιμο σχέδιο για την απορρόφηση των καταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στη χώρα μας.

Όσον αφορά τις επαφές με την τρόικα, ο κ. Στουρνάρας εξέφρασε την αισιοδοξία πως θα βρεθεί λύση σε όλα τα ζητήματα. Επέμεινε ότι το τέλος ακινήτων θα πρέπει και το 2013 να εισπράττεται με τον λογαριασμό της ΔΕΗ, υποστηρίζοντας ότι αυτή είναι «η πιο ρεαλιστική λύση».

Το κλίμα στην κυβέρνηση είναι βαρύ καθώς οι επιπλοκές στη Λευκωσία επιδεινώνουν ραγδαία το κλίμα στην ευρωζώνη, σε μία περίοδο που η Ελλάδα επιζητούσε έξοδο από τον υφεσιακό κύκλο, ενώ παράλληλα οδηγούν σε κλιμάκωση της αντιπολιτευτικής ρητορείας καθώς ήδη τα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξ. Έλληνες) κάνουν λόγο για «αντίσταση» των Κυπρίων έναντι της υποχωρητικότητας που έχουν δείξει οι ελληνικές κυβερνήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα