ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ

08:20 9/9/2012 - Πηγή: Matrix24

Για τις 7 το βράδυ έχει οριστεί το αποψινό νέο ραντεβού των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση στο Μέγαρο Μαξίμου, με αντικείμενο το νέο πακέτο επώδυνων μέτρων.

Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας θα συναντήσει τους επικεφαλής της τρόικας, σε μια προσπάθεια να «πάρει το ΟΚ» για όσο το δυνατόν περισσότερες από τις κυβερνητικές προτάσεις.

Προτάσεις οι οποίες όμως προκαλούν τριγμούς στη συγκυβέρνηση. Ηδη το ΠΑΣΟΚ έχει διαμηνύσει πως δεν θα δεχθεί οριζόντιες περικοπές συντάξεων,

αναπηρικών επιδομάτων και δώρων στους υπαλλήλους του Δημοσίου. Αλλά και η ΔΗΜΑΡ έχει εκδηλώσει αντίστοιχες διαφοροποιήσεις σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο του πακέτου των 11,9 δισ. ευρώ.

Την ίδια ώρα, μετά τις αιχμές που άφησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, και η ΔΗΜΑΡ καλεί τον πρωθυπουργό να μην φέρνει τους κυβερνητικούς εταίρους προ τετελεσμένων γεγονότων, θέτοντας επί της ουσίας θέμα βελτίωσης της λειτουργίας της κυβέρνησης..

Τη Δευτέρα, στις 11:45, ο πρωθυπουργός θα συναντήσει τους εκπροσώπους της τρόικας, ενώ την επομένη θα μεταβεί στη Φρανκφούρτη όπου στις 16:00 ώρα Ελλάδος θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.

Keywords
Τυχαία Θέματα