Συνεχίζει το άνοιγμα στην Εκκλησία ο Τσίπρας

08:52 9/1/2014 - Πηγή: Matrix24

Οι δύο άνδρες συναντώνται σήμερα στις 9.30 το πρωί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, μερικά 24ωρα μόνο μετά τα σαφή μηνύματα της Κουμουνδούρου πως επιθυμεί ομαλές σχέσεις με την Εκκλησία. Η συνάντηση πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» και η πρόθεση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι να συζητήσει με τον Οικουμενικό Πατριάρχη όλη την γκάμα των θεμάτων που αφορούν στο Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως.

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας

θα επιχειρήσει να καλλιεργήσει μία σχέση εμπιστοσύνης και οικειότητας με τον πατριάρχη Βαρθολομαίο, ενώ θα επιχειρήσει να «απενοχοποιήσει» το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης -όπως κάνει σε κάθε συνάντηση που έχει με ιεράρχη. «Ειλικρινής σχέση» Σημειωτέον ότι δεν έχουν περάσει περισσότερα από δύο 24ωρα, από τότε που η Κουμουνδούρου έτεινε εκ νέου χείρα φιλίας στην Εκκλησία, με το επίσημο «άδειασμα» του βουλευτή Βαγγέλη Διαμαντόπουλου, για την επιλογή του να ντυθεί «παπα Σούρας» στο καρναβάλι του Άργους Ορεστικού, αλλά και την διαμάχη του με τον μητροπολίτη Σιατίστης Παύλο.

Ο συντονιστής Θρησκευμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Λυκόπουλος είχε «αδειάσει» τον Βαγγέλη Διαμαντόπουλο, ενώ για «υπερβολές» είχαν κάνει λόγο και κεντρικά στελέχη της Κουμουνδούρου, όπως ο εκπρόσωπος Πάνος Σκουρλέτης και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Παπαδημούλης. Εξάλλου, ο Αλέξης Τσίπρας έχει ήδη καλλιεργήσει μία σχέση οικειότητας με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ενώ προσφάτως αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ είχε επισκεφθεί το Άγιον Όρος. Πάντως, πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απαντώντας και στις εσωκομματικές αντιδράσεις που καταγράφηκαν από το «άδειασμα» Διαμαντόπουλου, επισημαίνουν ότι αυτό που θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «μία ειλικρινής σχέση με την Εκκλησία, χωρίς καχυποψία», προσθέτοντας με έμφαση πως «αυτό δε σημαίνει πως υποστέλλουμε τη σημαία υπέρ της φορολόγησης της εκκλησιαστικής περιουσίας και του χωρισμού Εκκλησίας-Κράτους».

Keywords
Τυχαία Θέματα