ΤΟ iPHONE 5 ΕΚΤΟΞΕΥΕΙ ΤΗ ΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ APPLE

Τη στιγμή που οι προπαραγγελίες για το νέο iPhone 5 ξεπέρασαν τα 2 εκατομμύρια, η μετοχή της Apple άγγιξε το ιστορικό υψηλό, γύρω στα 700 δολάρια.

Η τιμή της μετοχής της αμερικανικής εταιρείας της ανέβηκε την περασμένη Δευτέρα κατά 8,50 δολάρια για να κλείσει στα 699,78 δολάρια, η οποία από τις αρχές της χρονιάς έχει ενισχυθεί περισσότερο από 70%. Όπως ανακοινώθηκε από την Apple,

οι περισσότερες συσκευές iPhone 5 θα παραδοθούν στα καταστήματα την τρέχουσα εβδομάδα. Βέβαια, λόγω της τεράστιας ζήτησης, ορισμένοι πελάτες θα λάβουν τις συσκευές τους τον προσεχή μήνα.

Η Apple ανακοίνωσε ότι δέχθηκε περισσότερες από δύο εκατομμύρια προπαραγγελίες για το νέο της κινητό τηλέφωνο τις πρώτες 24 ώρες όταν και η συσκευή ήταν διαθέσιμη μέσω του internet, σπάζοντας το ρεκόρ που κατείχε (σε παραγγελίες) το προηγούμενο μοντέλο της εταιρίας.

Το iPhone 5 θα πωλείται στα καταστήματα εννέα χωρών, συγκεκριμένα σε ΗΠΑ, Καναδά, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Αυστραλία και Ιαπωνία από τις 21 Σεπτεμβρίου και θα είναι διαθέσιμο από τις 28/9 σε επιπλέον 20 χώρες, ενώ έως το τέλος του 2012 θα διατίθεται και σε ακόμη 100.

Το πιο ακριβό iPhone

Tο κόστος κατασκευής του νέου iPhone 5 ανέρχεται στα 168 δολάρια ανά συσκευή. Από τα εξαρτήματα που συνθέτουν το νέο IPhone 5, το πιο ακριβό είναι ο καινούργιος επεξεργαστής Α6 του οποίου η τιμή βρίσκεται γύρω στα 28 δολάρια. Το iPhone 5 κοστίζει περίπου 168 δολάρια τη στιγμή που το παλαιότερο μοντέλο, το iPhone 4S κόστιζε 132.5 δολάρια και το iPhone 4, 112 δολάρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα