Ζητά την καταδίκη του Μόρσι το Μέτωπο Εθνικής Σωτηρίας

20:37 2/2/2013 - Πηγή: Matrix24

Χθες σημειώθηκαν για μια ακόμη φορά βιαιότητες παρά τη δέσμευση της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης να αποφευχθούν συγκρούσεις και να ευνοηθεί ο διάλογος, σε ένα έγγραφο που υπογράφτηκε την Πέμπτη υπό την αιγίδα του Αλ-Άζχαρ, του σημαντικού θεσμού του σουνιτικού ισλάμ.

Έτσι, σήμερα το Μέτωπο Εθνικής Σωτηρίας ζητά την πτώση του καθεστώτος και απαιτεί ο ισλαμιστής πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι να κριθεί για «εγκλήματα που διαπράχθηκαν κατά την καταστολή των διαδηλώσεων. Ζήτησε, επίσης, να διεξαχθεί μια έρευνα «ανεξάρτητη για τα εγκλήματα»

που διαπράχθηκαν από τις δυνάμεις της τάξης «προκειμένου να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη όλοι εκείνοι που ευθύνονται, αρχής γενομένης από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον υπουργό του των Εσωτερικών Μοχάμεντ Ιμπραχίμ».

Το μέτωπο καταγγέλλει εδώ και μήνες τον Μόρσι, πρώτο ισλαμιστή πρόεδρο της Αιγύπτου που εξελέγη τον Ιούνιο του 2012 και τους Αδελφούς Μουσουλμάνους για κατάχρηση εξουσίας και τάσσεται υπέρ μιας εξόδου από την κρίση με το σχηματισμό «κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα