«Μέτρο απελπισίας αλλά και αποφασιστικότητας από την κυβέρνηση»

Η Ελλάδα κλείνει την ΕΡΤ για να δείξει αποφασιστικότητα, γράφουν οι New York Times, τονίζοντας πως η ανακοίνωση της απόφασης από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου ακολουθεί την πίεση των πιστωτών της να συρρικνώσει το Δημόσιο.

«Είναι μέτρο τόσο της απελπισίας όσο και της αποφασιστικότητας της κυβέρνησης για

διαγραφή θέσεων εργασίας», υπογραμμίζει το δημοσίευμα, που τονίζει ότι η απόφαση για κλείσιμο της κρατικής ραδιοτηλεόρασης δεν απαιτεί την έγκριση των βουλευτών.

Λίγες ημέρες πριν, υπενθυμίζουν οι ΝΥΤ, το ΔΝΤ είχε επικρίνει την Αθήνα για αποτυχία στη «λήψη πολιτικά δύσκολων μέτρων». Εξ ου και όπως συνεχίζει, η Αθήνα υποσχέθηκε στους πιστωτές της αυτή την εβδομάδα να απολύσει 4.000 δημοσίους υπαλλήλους το τρέχον έτος, συμπεριλαμβανομένων 2.000 μέχρι το τέλος του καλοκαιριού και 15.000 μέχρι το τέλος του 2014.
«Δεν είναι δα τρομακτικό σε μια χώρα που μετρά 650.000 δημόσιο εργατικό δυναμικό», επισημαίνεται. «Και παρά την πρωτοφανή κρίση, τις περικοπές και τη λιτότητα, δεν έχει απολυθεί ούτε ένας δημόσιος υπάλληλος», αναφέρει ο συντάκτης.

Η ΕΡΤ δίνει την αφορμή στους Νew York Times να ασχοληθούν με το θέμα του δημοσίου στην Ελλάδα:

«Σε έναν ιδανικό κόσμο, μια «ανακαίνιση» των δημοσίων υπηρεσιών θα βελτίωνε την αποτελεσματικότητα στη χάραξη πολιτικής για την είσπραξη των φόρων και θα οδηγούσε την Ελλάδα πιο σταθερά στο δρόμο προς την ανάκαμψη, ωστόσο τα οδοφράγματα παραμένουν. Η δημόσια διοίκηση στην Ελλάδα είναι γεμάτη με υπαλλήλους που πήραν θέσεις εργασίας με ρουσφέτι, θέσεις εργασίας για ψήφους από καθεστώτα καθαρού νεποτισμού».

Πηγή: iefimerida

Keywords
Τυχαία Θέματα