Telegraph: Η Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει νέο Κόσοβο

Στο «καυτό» θέμα της ολοένα και αυξανόμενης ανεργίας και ιδιαίτερα αυτής των νέων στην Ελλάδα κάνει αναφορά η βρετανική Telegraph εκφράζοντας απαισιοδοξία για το μέλλον.

Η εφημερίδα φιλοξενεί δηλώσεις του οικονομολόγου Γιάννη Βαρουφάκη ο οποίος τονίζει ότι η προσπάθεια να διατηρηθεί η Ελλάδα εντός ευρώ σε συνθήκες που δεν είναι βιώσιμες, «μετατρέπει

τη χώρα σε ένα νέο Κόσοβο με φθηνό εργατικό δυναμικό».

Ο οικονομολόγος αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «δεν έχει συμβεί τίποτε πιο καταστροφικό στην Ελλάδα. Το ηθικό των Ελληνών έχει διαλυθεί Σταμάτησαν να διαδηλώνουν και γλύφουν τις πληγές τους στο σπίτι ή φεύγουν από τη χώρα».

Το δημοσίευμα υπογραμμίζει την ανεργία των νέων που «αγγίζει» το 65% και σημειώνει ότι η κατάσταση στην Ελλάδα θα επιδεινωθεί και η καθοδική πορεία της οικονομίας θα συνεχιστεί μετά και από τις απολύσεις των 15.000 δημοσίων υπαλλήλων που θα πρέπει να προωθηθούν μέχρι τα τέλη του επόμενου μήνα, όπως προστάζουν οι δανειστές.

H Telegraph αναφέρεται και στις δηλώσεις του Ευρωπαίου Επιτρόπου Όλι Ρεν ο οποίος είπε πρόσφατα ότι η λιτότητα στην Ελλάδα είναι δύσκολη και επώδυνη αλλά αναγκαία και θα αποδώσει καρπούς το 2014.

Το δημοσίευμα τονίζει ότι υπάρχουν επιτέλους σημάδια ότι η ευρωζώνη βγαίνει σταδιακά από την μεγαλύτερη ύφεση από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ωστόσο, η ΕΚΤ «ξεθώριασε» τις ελπίδες για πλήρη ανάκαμψη με τις εκτιμήσεις της την Πέμπτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα