Wall street Journal: Η Ελλάδα δεν θα μπορέσει ποτέ να αποπληρώσει το χρέος της

Την άποψη της ότι «η Ελλάδα δεν θα μπορέσει ποτέ να αποπληρώσει το δάνειο και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να την αφήσει στη μοίρα της», εκφράζει μέσα από ένα βίντεο που προβάλλει στην προσωπική της ιστοσελίδα η εφημερίδα «Wall street Journal».

Συγκεκριμένα όπως επισημαίνει η εφημερίδα, η Ελλάδα δεν θα καταφέρει ποτέ να αποπληρώσει το

χρέος της διάσωσής της διότι «κάθε φορά που η χώρα αξιολογείται, αποκαλύπτεται ότι για μια ακόμη φορά δεν έχει πετύχει τους στόχους της». Ωστόσο σημειώνει πως «η ΕΕ δεν μπορεί να αφήσει την Ελλάδα στη μοίρα της, γιατί αυτό θα ισοδυναμούσε με παραδοχή της δικής της αποτυχίας. Το πιο πιθανό όμως είναι και να μην πάρουν ποτέ τα χρήματα τους πίσω».

«Το υπέρογκο χρέος της Ελλάδας είναι βέβαιο ότι θα αναγκάσει την ΕΕ να παραδεχτεί ότι δίνει αυτά τα χρήματα απλώς γιατί αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει, αυτό θα είναι πολύ πιο καταστρεπτικό για το ίδιο το ευρώ» τονίζει στην συνέχεια η αμερικάνικη εφημερίδα και προσθέτει «Η ΕΕ θα μπορούσε να εξασφαλίσει ότι η Ελλάδα δεν θα ξοδεύει περισσότερα απ’ αυτά που εισπράττει μέσω της φορολογίας και τότε ενδεχομένως να υπάρξει μια διαγραφή του χρέους, αποδεχόμενη εν μέρει την αποτυχία»

Στην περίπτωση αυτή -σύμφωνα πάντα με το βίντεο της εφημερίδας- η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να αναλάβει τα ηνία μέσα από ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, αν και είναι γνωστό ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν φημίζονται για ρηξικέλευθες αλλαγές. Απαιτείται, όπως και να έχει, ειλικρίνεια από όλες τις πλευρές.

Keywords
Τυχαία Θέματα