Άγριος Πόλεμος συμφερόντων στην πλάτη των πολιτών

Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ
Σοβαρές διαστάσεις παίρνει η κόντρα του “ΒΗΜΑΤΟΣ” με τον πρώην πρόεδρο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και σήμερα πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού Δημήτρη Κυριτσάκη.
Το “ΒΗΜΑ” είχε ανακινήσει την περασμένη Κυριακή το ζήτημα των “ψιλών” δηλαδή των χρημάτων που δίδονται σε μέλη της Επιτροπής για συνεδριάσεις τους.
Όσα και να είναι τα χρήματα αυτά δεν είναι παρά ελάχιστα, απειροελάχιστα μπροστά στα τεράστια συμφέροντα που διαχειρίζεται αρμοδίως η Επιτροπή. Προέχει λοιπόν έλεγχος για τα πεπραγμένα των “Επιτρόπων” προκατόχων του Κυριτσάκη απέναντι στα συμφέροντα

και στα καρτέλ, αλλά φυσικά και της σημερινής επιτροπής. Τα πεπραγμένα έχουν ονόματα προέδρων. Τζουγανάτος, Ζησιμόπουλος, Κυριτσάκης και διευθυντών. Με ποιους κοντραρίστηκαν, ποιο το αποτέλεσμα, ποια καρτέλ σήμερα υπερασπίζονται χθεσινά μέλη της Επιτροπής κλπ.
Εκεί είναι το μέγα σκάνδαλο και αν ήταν εδώ Αμερική, Βρετανία, Γερμανία θα είχε γίνει χαμός.
Ο σημερινός πρόεδρος της Επιτροπής Δ.Κυριτσάκης, επίτιμος Αρεοπαγίτης, απαντά στις αιτιάσεις του “ΒΗΜΑΤΟΣ” για τα “ψιλά” με βαρείς υπαινιγμούς για όψιμες αντιδράσεις και συσχετίζει με ερωτηματική διατύπωση ελέγχους και σε ΜΜΕ.
Και όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ο κ.Κυριτσάκης εννοεί πολύ σοβαρές υποθέσεις,τεράστιας οικονομικής αξίας.
Διαβάστε προσεκτικά την ανακοίνωσή του:

«Με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής» και τις αναφορές στη συνέχεια σε μερίδα του Τύπου, επισημαίνεται ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία υπόκειται εκ του νόμου σε προληπτικό και κατασταλτικό οικονομικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, έχει ήδη θέσει υπόψη του τελευταίου τα σχετικά στοιχεία και έχει προβεί στις δέουσες ενέργειες σε σχέση με τις παρατηρήσεις της «Έκθεσης Ελέγχου Μισθοδοσίας», η οποία χρονολογείται ήδη από τον Μάιο του παρελθόντος έτους. Η Επιτροπή Ανταγωνισμού, σεβόμενη την εισαγγελική διερεύνηση δεν θα προβεί σε δημόσιο επί της ουσίας σχολιασμό του δημοσιεύματος και αβάσιμων αναφορών που περιέχονται σε αυτό.
Η Επιτροπή ευελπιστεί ότι το προαναφερόμενο δημοσίευμα, υπό τον προσβλητικό τίτλο «Φέρτε πίσω τα λεφτά», δέκα μήνες μετά την κοινοποίηση της σχετικής έκθεσης του Γενικού Λογιστηρίου, δεν συνδέεται χρονικά με πρόσφατες ελεγκτικές ενέργειές της στο χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης αλλά και άλλους κρίσιμους κλάδους της οικονομίας.
Θα δοθεί όμως η δυνατότητα με έγγραφα στοιχεία να πληροφορηθούν οι συμπολίτες μας, μεταξύ άλλων, ότι στην Επιτροπή, όχι μόνο διασπάθιση του δημόσιου χρήματος δεν γίνεται αλλά οι λειτουργικές της δαπάνες έχουν μειωθεί στο ελάχιστο, το όποιο πλεόνασμα της αποδίδεται στον κρατικό προϋπολογισμό, οι συνεδριάσεις της Επιτροπής έχουν περιοριστεί στο ήμισυ παρά τον αυξανόμενο όγκο του παραγόμενου έργου, και το προσωπικό της Επιτροπής, το οποίο λοιδορείται με τόση ευκολία στο δημοσίευμα, εξαντλεί αποθέματα ψυχής και αναλώνεται για να υπάρξουν αποτελέσματα σε κρίσιμους τομείς της οικονομίας».
Το δικό μας ερώτημα: ποια τα αποτελέσματα σε ποιους κρίσιμους τομείς της οικονομίας;
Αν δεν γίνει συγκεκριμένος ο πρόεδρος για να μπορεί να κριθεί τότε αυτό που καταλαβαίνουμε είναι ότι η Επιτροπή είναι στη μέση ενός αγρίου πολέμου συμφερόντων και δεν μπορεί να αποδείξει στο ελάχιστο ότι προστατεύει αποτελεσματικά τα συμφέροντα των πολιτών και θυμάτων υπέρ των οποίων λειτουργεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα