Αλλαγή στο πρόγραμμα Βενιζέλου λόγω της βομβιστικής απόπειρας

Αλλάζει το πρόγραμμα της επίσημης επισκέψεως του Αντιπροέδρου της κυβερνήσεως και Υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου στο Κάϊρο, μετά την βομβιστική απόπειρα δολοφονίας του Υπουργού Αμύνης της νέας Αιγυπτιακής κυβερνήσεως, λίγη ώρα πριν την …προσγείωση του αεροσκάφους που μετέφερε τον Έλληνα υπουργό, στη φίλη χώρα του Νείλου.

Μολονότι ο Αιγύπτιος ΥΠΑΜ επέζησε της εναντίον του απόπειρας, αποτέλεσμα του γεγονότος αυτού ήταν να επέλθει – εκ των ενόντων – αλλαγή στο πρόγραμμα

του κ.Βενιζέλου με τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της μεταβατικής κυβερνήσεως της Αιγύπτου να προηγείται αυτής με τον ομόλογό του ΥΠΕΞ.

Ας σημειωθεί ο Έλληνας ΥΠΕΞ είναι ο τρίτος ξένος επίσημος που επισκέπτεται την Αιγυπτιακή πρωτεύουσα μετά την ανατροπή του Προέδρου Μόρσι. Μετά από την επίσκεψη του στην Αίγυπτο, η οποία σηματοδοτεί τον κομβικό ρόλο της χώρας μας στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, ο κ. Βενιζέλος θα μεταβεί στην Λιθουανία όπου θα λάβει μέρος στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. Το κύριο «μενού» της συνόδου περιλαμβάνει το θέμα της επέμβασης στη Συρία.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχουν τα αποτελέσματα της συνόδου καθώς αναμένεται να μετρηθούν οι δυνάμεις εκείνων που τάσσονται υπέρ της στρατιωτικής επέμβασης.

Keywords
Τυχαία Θέματα