Αθήνα: Ποια συμφέροντα αντιμάχονται στην Ακαδημία Πλάτωνος;

Πλείστα όσα ερωτήματα κρύβει η πρεμούρα του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, να τροποποιήσει το Πολεοδομικό Σχέδιο της Αθήναςε μόνον σε ένα συγκεκριμένο οικοδομικό τετράγωνο του Δήμου Αθηναίων, στην Ακαδημία Πλάτωνος.

Το επίμαχο οικόπεδο ανήκει στην εταιρεία Artume S. A. Εκεί

βρισκόταν η παλιά βιομηχανία Μουζάκη.

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία θέλει να κτίσει σπίτια, εμπορικό κέντρο, γραφεία, τράπεζες, εστιατόρια, κέντρα διασκέδασης, θέατρα, κινηματογράφους και διάφορα καταστήματα κοινωνικής πρόνοιας. . Ακριβώς για τον λόγο αυτό, το δημοτικό συμβούλιο καλείται από την τωρινή διοίκηση του Δήμου να αλλάξει τον πολεοδομικό σχέδιο.

Αίσθηση πάντως προκαλεί η αποκάλυψη ότι η ενδιαφερόμενη εταιρεία δεν έχει αποδώσει Ειδικό Φόρο Ακίνητης Περιουσίας 5,4 εκατομμύρια ευρώ,

Υπενθυμίζεται επίσης πως το ΣτΕ έχει επιστρέψει διάταγμα του ΥΠΕΚΑ που προέβλεπε αλλαγές στο συντελεστή δόμησης, επισημαίνοντας ότι η Ζώνη 3, – στην οποία ανήκει το συγκεκριμένο οικοδομικό τετράγωνο – , δεν μπορεί να έχει συντελεστή δόμησης 2,4.

Παρά την αμφισβήτηση του ΣτΕ, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, έχει ήδη υπογράψει « διακήρυξη συνεργασίας » με την εταιρεία Arture S. A, , προσβλέποντας στο πρόγραμμα ανοικοδόμησης που έχει ως στόχο η εν λόγω εταιρεία και παραβλέποντας πλήρως το ΣτΕ…!

Γ. Σπ. Παργινού

Keywords
Τυχαία Θέματα