Ένα πλάνο – «φωτογραφία» του ανασχηματισμού;

Η… μόνιμη παρουσία του κ. Παπασταύρου στο πλάνο πίσω από τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, κατά την πρώτη του ομιλία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έκανε να φουντώσουν και πάλι τα σενάρια που θέλουν τον Σταύρο Παπασταύρο να γίνεται διάδοχος του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα. Ωστόσο, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Π», ο Αντώνης Σαμαράς έχει αποφασίσει την

τοποθέτηση του κ. Παπασταύρου σε εκλόγιμη θέση στο ευρωψηφοδέλτιο.

Όπως και να έχει η παρουσία του πίσω ακριβώς από τον Αντώνη Σαμαρά, είναι προφανές πως πρόκειται για πλήρως μελετημένη κίνηση , από επικοινωνιακής απόψεως, καθώς το τηλεοπτικό πλάνο του πρωθυπουργού μόνο… στην τύχη δεν αφήνεται απο το επιτελείο του.

Βεβαίως η παρουσία του κ. Παπασταύρου στο Ευρωκοινοβούλιο είναι απολύτως δικαιολογημένη, καθώς είναι ακλόνητος συνεργάτης και δεξί χέρι του Αντώνη Σαμαρά σε θέματα που αφορούν στην Ελληνική προεδρία και τις σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αλώστε γι’αυτό τον έχει ορίσει τον γραμματέα Διεθνών Σχέσεων την πρώτη περίοδο που έγινε πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, και σύντομα μπήκε στο στενό περιβάλλον του.

Επαφές είχε και με τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή ο οποίος τον είχε εντάξει μάλιστα και στο στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ. Πριν από μήνες πάρα πολλοί ξαφνιάστηκαν όταν σε συνέντευξη του κ. Σαμαρά σε κυριακάτικη εφημερίδα επελέγη να δημοσιευθεί στην ίδια σελίδα φωτογραφία του Πρωθυπουργού με τον κ. Παπασταύρου που είναι από τους πιο εχέμυθους, ικανούς και αποτελεσματικούς συνεργάτες του.

Ο Σταύρος Παπασταύρου είναι αριστούχος πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών ενώ έχει και μεταπτυχιακές σπουδές στο Harvard. Η εργασιακή του εμπειρία είναι πολυετής ενώ παράλληλα έχει και κομματική δράση. Όπως δημοσιεύει το tovima.gr, την δεκαετία του ’90 διετέλεσε γενικός γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και ΕΕ της ΟΝΝΕΔ και εκλεγμένο μέλος της ΚΕ της Νεολαίας, ενώ ήταν και πρόεδρος (1997-2001) της ευρωπαϊκής ένωσης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Θ.Δ.

The post Ένα πλάνο – «φωτογραφία» του ανασχηματισμού; appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα