Επανέρχεται το σενάριο της τρομοκρατίας για το μοιραίο Boeing της Malaysia Airlines

Ενισχύεται το σενάριο περί τρομοκρατικής επίθεσης αναφορικά με την μοιραία πτήση της Malaysia Airlines, μετά τις συνολικά έντεκα συλλήψεις υπόπτων για τρομοκρατία, στις οποίες προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές της Μαλαισίας.

Οι έντεκα συλληφθέντες θεωρούνται επίσης ύποπτοι για δεσμούς με την Αλ Κάιντα, ενώ σύμφωνα με τη Daily Mail η σύλληψη

και η ανάκριση των 11 ατόμων, ηλικίας από 22 έως 55 ετών, ζητήθηκε από τις αμερικανικές και βερτανικές μυστικές υπηρεσίες, FBI και ΜΙ6 αντίστοιχα.

Οι έρευνες πλέον, μπαίνουν σε νέα φάση, καθώς εγκαταλείπεται η αναζήτηση συντριμμιών του αεροπλάνου στην επιφάνεια της θάλασσας. Την ερχόμενη εβδομάδα αξιωματούχοι από την Αυστραλία, την Κίνα και τη Μαλαισία θα συναντηθούν στην Καμπέρα της Αυστραλίας για να συζητήσουν για την πορεία των ερευνών. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι οι μαλαισιανές αερογραμμές ζήτησαν από τους συγγενείς των αγνοουμένων να εγκαταλείψουν το ξενοδοχείο στο οποίο τους παρείχαν στέγη, και να επιστρέψουν σπίτια τους.

Σημειώνεται ότι οι συλλήψεις έγιναν στην Κουάλα Λουμπούρ και στην πολιτεία Κεντά την περασμένη εβδομάδα, και τα 11 άτομα θεωρείται ότι είναι μέλη βίαιης τρομοκρατικής ομάδας που σχεδίαζε βομβιστικές επιθέσεις σε μουσουλμανικές χώρες, ενώ οι ύποπτοι παρόλο που παραδέχονται ότι σχεδίαζαν τρομοκρατικές ενέργειες, αρνούνται οποιαδήποτε εμπλοκή τους με την εξαφάνιση του Boeing.

Τις έρευνες προς αυτή την κατεύθυνση πυροδότησε η κατάθεση του βρετανού Μουσουλμάνου Σαατζίντ Μπαντάτ στη δίκη του γαμπρού του Οσάμα Μπιν Λάντεν, ο οποίος υποστήριξε ότι παρέδωσε ένα παπούτσι-βόμβα σε Μαλαισιανούς.

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters

The post Επανέρχεται το σενάριο της τρομοκρατίας για το μοιραίο Boeing της Malaysia Airlines appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα