Επιμένει ο Βρούτσης για τον συνδικαλιστικό νόμο

Κλειστό επί του παρόντος είναι το θέμα των αλλαγών στο συνδικαλιστικό νόμο εφόσον δεν φαίνεται να υπάρχει συμφωνία των κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση, ξεκαθάρισε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος όμως επιμένει όμως ότι υπάρχει πρόβλημα «χαμηλής αντιπροσωπευτικότητας» στα συνδικάτα, κυρίως των υποαπασχολούμενων νέων ή των ανέργων.
Σε ερώτημα που του υπέβαλλε η Realnews εάν θα ανoίξει ξανά η συζήτηση για τον συνδικαλιστικό νόμο, ο κ. Βρούτσης απαντά ότι «κάτι τέτοιο θα προϋπέθετε την ομόθυμη και έμπρακτη πολιτική βούληση

όλων των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση συνεργασίας. Και αυτή δεν φαίνεται να υπάρχει τούτη τη στιγμή».

«Είναι εμφανές όμως», προσθέτει ο υπουργός Εργασίας, «ότι στα 30 χρόνια από την υιοθέτηση του Ν.1264/82 έχει αναδειχθεί μία σειρά από στρεβλώσεις και δυσλειτουργίες, ορατές διά γυμνού οφθαλμού από το σύνολο σχεδόν της κοινωνίας, ακόμα και από τον ίδιο τον συνδικαλιστικό χώρο».

«Δεν υπάρχει χαμηλή αντιπροσωπευτικότητα; Πώς εκπροσωπούνται οι χιλιάδες υποαπασχολούμενοι νέοι και άνεργοι; Κάτω από το 10% των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα συμμετέχει σε σωματεία! Δεν είναι έλλειμμα αυτό» προσθέτει.
Ολοκληρώνοντας ο κ. Βρούτσης αναφέρει ότι προωθούνται άμεσες παρεμβάσεις για τις 400.000 ελληνικές οικογένειες στις οποίες δεν υπάρχει σήμερα ούτε ένα εργαζόμενο μέλος. Η κυβέρνηση -αναφέρει- εξετάζει διάφορα σενάρια για τη στήριξη αυτών των οικογενειών, όπως προγράμματα επιδότησης ή κατάρτισης, ενώ θεωρεί αναγκαία μια «γενναία αναθεώρηση του ΕΣΠΑ με μεταφορά αδρανών πόρων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) προς το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο».

Keywords
Τυχαία Θέματα