Εξάρθρωση κυκλώματος για απάτη 4 εκατ. ευρώ με πλαστά ασφάλιστρα αυτοκινήτων

Τεράστια απάτη ύψους 4 εκατ. ευρώ με πλαστά ασφαλιστήρια συμβόλαια αυτοκινήτων αποκάλυψε το τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας, έπειτα από καταγγελία της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ).

Εξάρθρωση κυκλώματος που εξέδιδε πλαστά ασφάλιστρα αυτοκινήτων με έδρα τη Βουλγαρία και την επωνυμία νόμιμης εταιρίας

Σε ταυτόχρονες επιχειρήσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη,

Πάτρα, Κρήτη και αλλού, συνελήφθησαν περισσότερα από 12 άτομα, ανάμεσα στα οποία και ο φερόμενος ως εγκέφαλος της απάτης.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, ο εγκέφαλος της απάτης και το δίκτυο των συνεργατών του κατάφεραν να εξαπατήσουν συνολικά 12.500 Ελληνες οδηγούς στους οποίους πούλησαν ασφαλιστήρια συμβόλαια «μαϊμού», χρησιμοποιώντας αυθαίρετα την επωνυμία της νόμιμης εταιρείας με έδρα τη Βουλγαρία.

Η απάτη άρχισε να αποκαλύπτεται όταν η νόμιμη ασφαλιστική εταιρεία κατέθεσε αίτημα στις αρμόδιες ελληνικές αρχές ζητώντας να πουλάει απευθείας στην εγχώρια αγορά ασφαλιστήρια συμβόλαια, δίχως την παρεμβολή εταιρείας ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.

Η αρμόδια ελεγκτική αρχή της Βουλγαρίας ήρθε σε επικοινωνία με την Τράπεζα της Ελλάδος, που εποπτεύει τη λειτουργία των ασφαλιστικών εταιρειών.

Ο έλεγχος που ακολούθησε αποκάλυψε την απάτη. Ενημερώθηκαν ο εισαγγελέας κ. Χαρ. Λακαφώσης και το ΣΔΟΕ, ενώ την έρευνα για την εξάρθρωση του κυκλώματος έφερε σε πέρας το τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας. Λεπτομέρειες της υπόθεσης αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα από την Ελληνική Αστυνομία.

The post Εξάρθρωση κυκλώματος για απάτη 4 εκατ. ευρώ με πλαστά ασφάλιστρα αυτοκινήτων appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα