Κοντά σε συμφωνία κυβέρνηση – τρόικα

Στην τελική ευθεία προς την πλήρη συμφωνία με την τρόικα βρίσκονται οι ρυθμίσεις προς τις ΔΟΥ και τα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και η ρύθμιση των δανείων των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

Αυτό προέκυψε μετά την πολύωρη διυπουργική σύσκεψη το βράδυ της Δευτέρας στο υπουργείο Οικονομικών με τη συμμετοχή της τρόικας.

Υπερχρεωμένα νοικοκυριά

«Η τρόικα

φαίνεται ότι κάνει ένα βήμα πίσω για την ρύθμιση των δανείων των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και έρχεται πιο κοντά σε εμάς» ανέφερε μετά τη σύσκεψη στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης. «Εμείς δεν κάνουμε πίσω γιατί δεν θα έχει νόημα η ρύθμιση. Αύριο νέα συνάντηση με τεχνικά κλιμάκια» πρόσθεσε.

Ασφαλιστικές εισφορές

«Δεν υπάρχει καμία εκκρεμότητα με τα θέματα του υπουργείου Εργασίας» ανέφερε κορυφαίο στέλεχος του αρμόδιου Υπουργείου μετά την σύσκεψη.

Για το θέμα της ρύθμισης προς τα Ταμεία αρμόδιο στέλεχος ανέφερε: «Εξελίσσεται θετικά το πράγμα. Δεν υπάρχει ακόμη οριστική συμφωνία αλλά είμαστε στο δρόμο για συμφωνία. Μας ικανοποιεί η θετική υποδοχή μίας ρεαλιστικής και βιώσιμης για τα ταμεία πρότασης. Δεν έχουμε αντίρρηση να είναι κοινής λογικής ρύθμιση αλά δεν μπορεί να είναι ταυτόσημη»

Στόχος της κυβέρνησης είναι να κλείσουν την Τρίτη το πρωί οι ρυθμίσεις τόσο για τις οφειλές προς τις ΔΟΥ όσο και προς τα Ταμεία σε συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών με τεχνικά κλιμάκια της τρόικας.

Πηγή: www.tovima.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα