Κρήτη: Βραβείο στο Ηράκλειο για το παραλιακό του μέτωπο

Ο δήμος Ηρακλείου απέσπασε νέα τιμητική διάκριση αυτή τη φορά από το Συμβούλιο της Ευρώπης στο διαγωνισμό επιβράβευσης καλών πρακτικών με θέμα , όπως αναφέρει το cretalive.gr.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του διαγωνισμού το Ηράκλειο απέσπασε μία από τις εννέα τιμητικές διακρίσεις. Συνολικά 48 πόλεις κατέθεσαν υποψηφιότητα σε αυτό το διαγωνισμό.

Σκοπός του

Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ήταν να εντοπιστούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο, να διακριθούν και να βραβευθούν Δημοτικές Αρχές με καινοτόμες πρακτικές και προσεγγίσεις που στοχεύουν στην αναζωογόνηση παράκτιων αστικών περιοχών μέσω της αντιστροφής των τάσεων οικονομικής και κοινωνικής υποβάθμισης. Επίσης η γνώση και η εμπειρία τους να διαχυθεί και σε άλλες περιοχές με παρόμοια χαρακτηριστικά.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού ανακοινώθηκαν από τονπρόεδρο του Συμβουλίου της Ευρώπης Jean-Claude Mignon και τον Πρόεδρο του Συμβουλίου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης Keith Whitmore σε ειδική τελετή κατά τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Οι τιμητικές αυτές διακρίσεις θα απονεμηθούν στις 9 Μαΐου στην πόλη Μπλάκπουλ της Αγγλίας και για το λόγο αυτό έχει προσκληθεί και ο δήμος Ηρακλείου προκειμένου να παραλάβει το βραβείο.

Keywords
Τυχαία Θέματα