Λέκκας: Οι πολλοί σεισμοί μειώνουν τον κίνδυνο ενός μεγαλύτερου

Θετικό το γεγονός ότι γίνονται πολλοί μετασεισμοί στην Κεφαλονιά, σύμφωνα με τον καθηγητή Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ευθύμιο Λέκκα, ο οποίος βρίσκεται στο νησί.

«Δεν υπάρχει λόγος πανικού»

«Όταν γίνονται τόσοι πολλοί σεισμοί, το αυτονόητο είναι ότι μειώνεται ο κίνδυνος εκδήλωσης ενός μεγαλύτερου σεισμού. Αυτή είναι μια γενική αρχή», σημείωσε ο κ. Λέκκας.

«Έχουμε πάρα πολλούς σεισμούς,

είναι βέβαια μικρού μεγέθους. Είναι σεισμοί που δεν ξεπερνούν τα 4 Ρίχτερ. Τα επίκεντρά τους, όπως και του χθεσινού μεγάλου σεισμού, είναι μεταξύ Αργοστολίου και Ληξουρίου. Ο χθεσινός σεισμός έδωσε πολύ μεγάλες εντάσεις και επιταχύνσεις, αλλά δεν προκάλεσαν – και αυτό είναι το ευτύχημα -σοβαρές ζημιές και καταρρεύσεις στα κτίρια, με αποτέλεσμα να επιβεβαιώνεται και στην πράξη ότι, στην Ελλάδα ο αντισεισμικός κανονισμός είναι πάρα πολύ καλός και οι οδηγίες που εμπεριέχει είναι πάρα πολύ ακριβείς», ανέφερε ο κ. Λέκκας.

Επίσης, ο καθηγητής τόνισε: «Το σημαντικό είναι η διαμόρφωση μιας αντισεισμικής συνείδησης, ώστε ο άνθρωπος να μην πανικοβάλλεται και να μην φοβάται για ένα φυσικό φαινόμενο που υπήρχε και θα υπάρχει πάντα. Συνεπώς η εφαρμογή των αντισεισμικών κανονισμών και η κατάλληλη εκπαίδευση είναι τα δύο κύρια στοιχεία στα οποία πρέπει να ακουμπήσουμε επάνω προκειμένου να είμαστε αλλά και να αισθανόμαστε ασφαλείς».

The post Λέκκας: Οι πολλοί σεισμοί μειώνουν τον κίνδυνο ενός μεγαλύτερου appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα