Μαρινόπουλος: Ηγείται και της ανακύκλωσης

Επιμέλεια: Δέσποινα Καραγιαννοπούλου

Περισσότερες από 33.850 ηλεκτρικές μικροσυσκευές, 4.647,90 κιλά μπαταριών, 1.323 τόνους χαρτόμαζας και 630 κιλά λαμπτήρων, συγκεντρώθηκαν προς ανακύκλωση από τη Μαρινόπουλος Α.Ε. το πρώτο τετράμηνο του 2013.
Η Μαρινόπουλος Α.Ε., πιστή στη δέσμευσή της για αειφόρο ανάπτυξη, αναλαμβάνει συστηματικά πρωτοβουλίες περιβαλλοντικής

υπευθυνότητας, ενισχύοντας παράλληλα την εφαρμογή φιλικών προς το περιβάλλον πρακτικών και τεχνολογιών. Στο πλαίσιο αυτό, το 2012 ανακύκλωσε 4.288 τόνους χαρτόμαζας και 22.118,90 κιλά μπαταριών. Φέτος, συνέχισε την προσπάθειά αυτή, ενώ παράλληλα στις 5 Ιουνίου 2013, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, υλοποίησε σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού, αναφορικά με τα οφέλη της ανακύκλωσης συσκευασιών στους μπλε κάδους, σε πέντε υψηλής επισκεψιμότητας καταστήματα της εταιρείας στην Αθήνα.
Πιο συγκεκριμένα, οι καταναλωτές που επισκέφθηκαν τα καταστήματα Carrefour Γέρακα, Αμαρουσίου, Αλίμου, Πέτρου Ράλλη και Αμπελοκήπων καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν από εκπροσώπους της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης για το πώς οι ίδιοι μπορούν να λειτουργούν υπεύθυνα και με σεβασμό προς το περιβάλλον. Παράλληλα, στο πλαίσιο της συγκεκριμένης δράσης, οι πελάτες των καταστημάτων της Μαρινόπουλος Α.Ε. είχαν την ευκαιρία, συμμετέχοντας σε ένα διαδραστικό και εκπαιδευτικό παιχνίδι γνώσεων (κουίζ) με τίτλο «Ανακυκλώνω τις συσκευασίες μου στον μπλε κάδο», να μάθουν περισσότερα για την ανακύκλωση συσκευασιών στον «μπλε κάδο» και να κερδίσουν συμβολικά αναμνηστικά δώρα.
Οπως χαρακτηριστικά σημείωσε η κα Αγγελική Μοτσάκου, διευθύντρια Επικοινωνίας και Εταιρικής Υπευθυνότητας της Μαρινόπουλος Α.Ε.: «Στη Μαρινόπουλος Α.Ε. δέσμευσή μας είναι να περιορίζουμε τις όποιες περιβαλλοντικές μας επιπτώσεις, ενσωματώνοντας τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης στη λειτουργία μας. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να δραστηριοποιούμαστε υπεύθυνα πάντα με σεβασμό προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο».

FOLLI FOLLIE: 100 νέα καταστήματα στην Κίνα
Τουλάχιστον 250 καταστήματα από 150 που ελέγχει σήμερα σκοπεύει να δημιουργήσει στην αγορά της Κίνας η Folli Follie μέχρι το τέλος του 2014, επιβεβαιώνοντας ότι η ασιατική αγορά είναι και θα παραμείνει η ατμομηχανή για τη διεθνή της ανάπτυξη. Παράλληλα, η Fosun (ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος του ομίλου Folli Follie) αναζητά συνεχώς επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα κυρίως στους τομείς του real estate, των αποκρατικοποιήσεων λιμένων και αεροδρομίων και στον τουριστικό κλάδο. Αξίζει να αναφερθεί ότι ολοκληρώνεται αυτές τις ημέρες η εξαγορά του συνόλου των μετοχών τής Club Med, η οποία διαθέτει μεταξύ άλλων επενδύσεις στην Εύβοια και στην Κω.

ΟΜΙΛΟΣ ΑΓΟΡΩΝ ΕΛΟΜΑΣ: Ποια αλυσίδα θα προσφέρει επιπλέον 700 εκατ. ευρώ
Ισχυρές αναταράξεις στον κλάδο του οργανωμένου λιανεμπορίου επιφυλάσσουν ‒και εφόσον επιβεβαιωθούν‒ οι δηλώσεις στελεχών του ομίλου αγορών ΕΛΟΜΑΣ ότι διεξάγονται συζητήσεις με «μεγάλη αλυσίδα S/M για την από κοινού πορεία με τον όμιλο.
Στην περίπτωση που το νέο μέλος εισχωρήσει τελικά στον όμιλο, τότε ο συνολικός τζίρος του νέου σχήματος προβλέπεται να ανέλθει στα 2,3-2,4 δισ. ευρώ. Την ίδια στιγμή, ο ΕΛΟΜΑΣ μάς ανέφερε την ένταξη τεσσάρων νέων μελών (ΑΝΕΔΗΚ ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΑΕ, ΒΙΔΑΛΗΣ ΜΑΡΚΕΤ ΑΕ, ΕΞΤΡΑ ΠΡΩΤΑ & ΦΘΗΝΑ ΑΕ, ΑΦΟΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΙ ΑΕΒΕ, τα οποία μετείχαν μέχρι πρότινος στον ανταγωνιστικό όμιλο αγορών Σύμμετρον. Με τα νέα μέλη ο τζίρος του ομίλου αναμένεται να αγγίξει το 1,7 δισ.
Παράγοντες του οργανωμένου λιανεμπορίου υποστηρίζουν ότι άμεση προτεραιότητα του ΕΛΟΜΑΣ είναι οι ακόμη μεγαλύτερες παροχές από τους προμηθευτές και βεβαίως η καλύτερη και μεγαλύτερη τοποθέτηση των μελών της σε πανελλαδική βάση. Με περυσινά στοιχεία το δίκτυο των καταστημάτων που έλεγχαν τα μέλη του ΕΛΟΜΑΣ ξεπερνούσαν τα 650 καταστήματα.

Νavarino Icons: Παρουσία στα Harrods
Τα μεσσηνιακά προϊόντα Navarino Icons, αφού κατέκτησαν το 2011 την πιο διάσημη αλυσίδα προϊόντων γαστρονομίας στον κόσμο Dean & Deluca (με καταστήματα από τη Νέα Υόρκη και το Τόκιο μέχρι τη Σιγκαπούρη και το Ντουμπάι), πραγματοποίησαν πρόσφατα δυναμική είσοδο στα Harrods στο Λονδίνο, αλλά και στο φημισμένο κατάστημα ειδών γκουρμέ Julius Meinl am Graben στη Βιέννη.
Η συλλογή που φιλοξενείται στα Harrods περιλαμβάνει το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, τις ελιές, το εξαιρετικά παρθένο ξίδι με δενδρολίβανο και θυμάρι, το αλάτι, το πετιμέζι που παράγεται από ποικιλία Chardonnay και το σπιτικό γλυκό του κουταλιού ελιά. Στο Julius Meinl am Graben βρίσκονται ήδη το ελαιόλαδο, οι ψητές κόκκινες πιπεριές και το ντιπ πιπεριάς-ντομάτας, ενώ επιπλέον προϊόντα θα βρεθούν σύντομα στα ράφια του.
Ακόμα, το ελαιόλαδο του Costa Navarino σερβίρεται στην business class αεροπορικών εταιρειών, όπως η Tai, η Saudi και η Aegean. Σύμφωνα, μάλιστα, με τους υπευθύνους, τα πιο περιζήτητα προϊόντα τής σειράς είναι το λάδι, οι ελιές και το παστέλι.

Και νέο haircut στο κόστος των διαγνωστικών εξετάσεων
Η σχετική δαπάνη βρίσκεται εκτός στόχων του υπουργείου Υγείας, παρά τις σημαντικές μειώσεις που προηγήθηκαν στις τιμές των αξονικών τομογραφιών και σε άλλες ακριβές εξετάσεις. Ο στόχος για το 2013 ήταν να υπάρξει συνολική δαπάνη 240 εκατ. ευρώ, από 300 εκατομμύρια το 2012. Αντ’ αυτού, αν συνεχιστεί η κατάσταση με τον τρόπο που εξελίσσεται σήμερα, στο τέλος του έτους θα ξεπεράσει τα 330 εκατ. ευρώ. Παράγοντες του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να αποκλείσουν το ενδεχόμενο να συνεχιστεί η αύξηση, σημείωσαν ότι έρχονται νέα περιοριστικά μέτρα. Θα ανακοινωθούν από τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και θα είναι υποχρεωτική η έκπτωση (rebate) από τα διαγνωστικά κέντρα ή «πλαφόν» εξετάσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα