Με ένα τηλέφωνο στο χέρι…

Με ένα τηλέφωνο στο χέρι «πέρασε» τη χθεσινή, δύσκολη μέρα ο Ν. Δένδιας, υπουργός Δημόσιας Τάξης, ο οποίος ενημερώθηκε αμέσως για το περιστατικό στο Κερατσίνι, επικοινώνησε τις πρώτες πρωινές ώρες με τον πρωθυπουργό, ο οποίος μόλις είχε επιστρέψει από τις Βρυξέλλες, και τον ενημέρωσε για τα στοιχεία που διέθετε μέχρι εκείνη την ώρα η ΕΛ.ΑΣ

Ενημερώσεις

Τα τηλεφωνήματα συνεχίστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια του πρωινού, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς

έδωσε εντολή στον Νίκο Δένδια να ενημερώσει και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλο. Ταυτόχρονα, ο υπουργός ακύρωσε το ταξίδι που επρόκειτο να πραγματοποιήσει σήμερα στην Ιταλία, ενώ συνομίλησε αργά το βράδυ και με τον Χαρ. Αθανασίου, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η επεξεργασία των αλλαγών σε δύο διατάξεις του ποινικού κώδικα, έτσι ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη ευελιξία στην αντιμετώπιση παραστρατιωτικών και εγκληματικών οργανώσεων.

Αυτός είναι άλλωστε ο χαρακτηρισμός που θα «συνοδεύει» εφεξής τη Χρυσή Αυγή, όπως θα φανεί και σήμερα, καθώς έχουν δοθεί οι σχετικές οδηγίες σε υπουργούς και βουλευτές που έχουν τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές υποχρεώσεις.

Στη Βουλή

Τη συγκεκριμένη φρασεολογία εισήγαγε πρώτος ο Μ. Βορίδης μιλώντας νωρίς το μεσημέρι στη Βουλή. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος είχε συνομιλήσει νωρίτερα και με τον πρωθυπουργό, ο οποίος είχε ολοκληρωμένη εικόνα για τα γεγονότα στο Κερατσίνι.

Σε επιφυλακή

Η αγωνία, πάντως, του υπουργού Δημόσιας Τάξης είναι να μη συμβεί κάτι στις συγκεντρώσεις που θα γίνουν αυτές τις μέρες, Ο Ν. Δένδιας έχει θέσει σε επιφυλακή όλη τη δύναμη της ΕΛ.ΑΣ. και δεν θα διστάσει, εάν το κρίνει απαραίτητο, να απαγορεύσει διαδηλώσεις.

Πηγή: Έθνος

Keywords
Τυχαία Θέματα