Ολυμπιακός – Φράιμπουργκ: 2-4

Την ήττα με σκορ 4-2 γνώρισε ο Ολυμπιακός στο δεύτερο φιλικό της καλοκαιρινής του προετοιμασίας επί αυστριακού εδάφους. Όπως μεταδίδει το redplanet από την Αυστρία, οι ερυθρόλευκοι τα βρήκαν σκούρα απέναντι στο πρέσινγκ της Φράιμπουργκ με αποτέλεσμα να χάνουν με 3-0 στο 22′, δείχνοντας ένα κακό αγωνιστικό πρόσωπο απέναντι στην γερμανική ομάδα. Είναι χαρακτηριστικό πως οι Πειραιώτες παρατάχθηκαν δίχως κλασικό εξτρέμ στην βασική τους ενδεκάδα, γεγονός που τους στοίχισε στην επιθετική τους ανάπτυξη από τα άκρα,

την ίδια στιγμή που ούτε η αμυντική γραμμή στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Σταδιακά και ιδιαίτερα στην επανάληψη, οι αλλαγές του Μίτσελ βοήθησαν τον Ολυμπιακό να βελτιωθεί και να σημειώσει 2 γκολ, δίχως όμως να καταφέρει κάτι παραπάνω. Είναι σαφές πως οι ερυθρόλευκοι χρειάζονται ακόμη δουλειά αλλά και ενίσχυση με μεταγραφές σε καίριες θέσεις της ενδεκάδας. Ο Μίτσελ χρησιμοποίησε 27 από τους 28 παίκτες που είχε στην διάθεση του και πλέον θα κόψει όσους έχει αποφασίσει ενόψει του δεύτερου σταδίου προετοιμασίας στο Μπαντ Σέμπορν της Γερμανίας.

Ο Μίτσελ προτίμησε ένα σύστημα 4-3-3 για τον Ολυμπιακό με τον Μέγκιερι κάτω από τα γκολπόστ, τους Σαλίνο, Μανωλά, Κοντρέρας και Χολέμπας (από αριστερά προς τα δεξιά) στην άμυνα και τον Φέισα μπροστά από τους δύο στόπερ. Μανιάτης και Σάμαρης συμπλήρωναν την τριάδα στον άξονα της μεσαίας γραμμής, ο Φουστέρ αγωνίστηκε στην δεξιά πτέρυγα της επίθεσης, ο Ντομίνγκες αριστερά και ο Μήτρογλου αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος στην ερυθρόλευκη γραμμή κρούσης.

Η Φράιμπουργκ προηγήθηκε στο ματς με το “καλημέρα”, όταν ο Μεχμέντι εκμεταλλεύθηκε γύρισμα από αριστερά και μέσα από την περιοχή με διπλή προσπάθεια (αρχικά προσπάθησε να αποσοβήσει τον κίνδυνο ο Κοντρέρας) νίκησε τον Μέγκιερι για το 1-0.

Με την γερμανική ομάδα να πιέζει πολύ στον χώρο της μεσαίας γραμμής, ο Ολυμπιακός αδυνατούσε να κυκλοφορήσει στοιχειωδώς την μπάλα. γεγονός που δεν του επέτρεπε να γίνει απειλητικός για την αντίπαλη εστία. Παράλληλα οι ερυθρόλευκοι εμφάνιζαν κενά στην άμυνα και ένα από αυτά έφερε και το 2-0 για την Φράιμπουργκ στο 16′. Ο Σούστερ έσκαψε την μπάλα για τον Σμιντ (ο Μανωλάς δεν μπόρεσε να κόψει την φάση) και αυτός κατέβασε ωραία την μπάλα πλασάροντας εύστοχα τον Μέγκιερι στην δεξιά του γωνία.

Τρία λεπτά αργότερα ο Σάμαρης έπιασε ένα φοβερό σουτ από μακρινή απόσταση, ωστόσο το ίδιο εντυπωσιακά επενέβη ο Σβόλοβ και απομάκρυνε σε κόρνερ! Όμως η πολύ κακή εμφάνιση των παικτών του Μίτσελ επιβεβαιώθηκε ξανά στο 22′, όταν και πάλι ο Μεχμέντι σκόραρε για την Φράιμπουργκ! Σε βαθιά μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού, ο Μεχμέντι ανενόχλητος πέρασε την μπάλα πάνω από τον Μέγκιερι και έγραψε το 3-0.

Αμέσως μετά ο Χολέμπας με απευθείας φάουλ ανάγκασε τον Σβόλοφ να διώξει με υπερένταση πάνω στην γραμμή, ενώ στο 26′ από ωραία πάσα του Φέισα ο Ντομίνγκες από δεξιά σούταρε ψηλά άουτ. Στο 30′ ο Μανιάτης με δυνατό σουτ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι της Φράιμπουργκ και τρία λεπτά μετά οι Τάτος, Γκρέκο, Αβραάμ πέρασαν στις θέσεις των Σάμαρη, Φουστέρ και Κοντρέρας. Τελευταία καλή φάση του πρώτου ημιχρόνου στο 40′ όταν ο Ντομίνγκες σέντραρε για τον Μήτρογλου αλλά με διπλή προσπάθεια ο Ζβόλοφ μπλόκαρε την κεφαλιά του Έλληνα διεθνή στράικερ.

Μείωσε με την έναρξη της επανάληψης

Στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης μπήκαν στο ματς και οι Κάρολ, Σιόβας, Λυκογιάννης, Παπάζογλου, Μασάντο, Ντε Βινσέντι, Βάις και Διαμαντάκος, αντί των Μανωλά, Χολέμπας, Σαλίνο, Φέισα, Μέγκιερι, Μήτρογλου, Ντομίνγκες.

Στο 47′ ο Τάτος πρέσαρε τον Μπατς (είχε πάρει την θέση του γκολκίπερ Ζβόλοφ), έκλεψε την μπάλα και μείωσε σε 3-1. Στο 53′ ωραία επίθεση του Ολυμπιακού από αριστερά, τελικός αποδέκτης ο Διαμαντάκος που σούταρε, βλέποντας την μπάλα να κοντράρει και να φεύγει κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης ο Μασάντο πάσαρε στον Σιόβα που είδε την μπάλα να φεύγει μόλις άουτ από το αριστερό σουτ που επιχείρησε και λίγο αργότερα ο Διαμαντάκος και πάλι από ευνοϊκή θέση απέτυχε να μειώσει κι άλλο για τους ερυθρόλευκους.

Εμφανώς βελτιωμένος ο Ολυμπιακός μετά τις αλλαγές του δεύτερου 45λεπτου, με τον Μίτσελ στο 62′ να ρίχνει στο ματς τους Φετφατζίδη και Ιμπαγάσα αντί των Τάτου και Γκρέκο. Ο Κάρολ στο 68′ σταμάτησε σε τετ-α-τετ τον Χούφλερ αλλά τρία λεπτά αργότερα ο 35χρονος γκολκίπερ έκανε τραγικό λάθος, καθυστέρησε να απομακρύνει την μπάλα και ο Τσουκ την έκλεψε στέλνοντας την στα δίχτυα για το 4-1 της Φράιμπουργκ.

Οι ερυθρόλευκοι άμεσα έφτασαν στην μείωση του σκορ, όταν μετά από όμορφη συνεργασία των Καραγκούνη – Ιμπαγάσα, ο Φετφατζίδης έγινε δέκτης της μπάλας με τον Μπατς να απομακρύνει αρχικά την προσπάθεια του με το αριστερό και τον Ολαϊτάν να ακολουθεί παίρνοντας το ριμπάουντ για το 4-2. Με μια καλή προσπάθεια του Βάις στο 90′ και το σουτ του Μασάντο στην εξέλιξη της φάσης ολοκληρώθηκε το δεύτερο φιλικό των Πειραιωτών στο πλαίσιο της καλοκαιρινής τους προετοιμασίας που τους βρήκε να φεύγουν ηττημένους από το γήπεδο με το τελικό 4-2. Επόμενο φιλικό ματς για τον Ολυμπιακό, αυτό με την Στουτγκάρδη στην Γερμανία στις 26 Ιουλίου.

Ολυμπιακός (Χοσέ Μιγκέλ Γκονθάλεθ Μαρτίν ντελ Κάμπο “Μίτσελ”): Μέγκιερι (45′ Κάρολ), Σαλίνο (45′ Παπάζογλου), Μανωλάς (45′ Σιόβας), Κοντρέρας (33′ Αβραάμ – 70′ Καραγκούνης)), Χολέμπας (45′ Λυκογιάννης – 70′ Σιώπης)), Μανιάτης (45′ Μασάντο), Φέισα (45′ Ντε Βινσέντι), Σάμαρης (33′ Τάτος – 62′ Ιμπαγάσα), Τσόρι (45′ Βάις), Μήτρογλου (45′ Διαμαντάκος – 70′ Ολαϊτάν), Φουστέρ (33′ Γκρέκο – 62′ Φετφατζίδης).

Αναπληρωματικοί: Κάρολ, Παπαδόπουλος, Καραγκούνης, Σιόβας, Λυκογιάννης, Παπάζογλου, Ιμπαγάσα, Ντε Βινσέντι, Μασάντο, Τάτος, Γκρέκο, Βάις, Διαμαντάκος, Φετφατζίδης, Ολαϊτάν, Σιώπης.

Φράιμπουργκ (Κρίστιαν Στράιχ): Ζβόλοφ, Ζέλσον Φερνάντες, Χάνκε, Μεχμέντι, Σμιντ, Σούστερ, Μούιτσα, Σοργκ, Γκίντερ, Κλάους, Χεν

Keywords
Τυχαία Θέματα