Πάγκαλος: Παρέμβαση εισαγγελέα αν υπάρχει σκάνδαλο με το ΠΑΣΟΚ

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ως καλεσμένος στην κρατική τηλεόραση και μιλώντας αναφορικά με τη «μαύρη τρύπα» του κόμματος είπε μεταξύ άλλων πως, «αν υπάρχει σκάνδαλο με τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ να παρέμβει εισαγγελέας».

Ο πρώην υπουργός ξεκαθάρισε επίσης, ότι δεν είναι υπέρ της λαϊκής Δικαιοσύνης και τόνισε ότι κακώς έπραξε ο Βενιζέλος

και κάλεσε τον Παπανδρέου για έλεγχο. «Ο κ. Βενιζέλος ξεκίνησε από τον κ. Παπανδρέου γιατί υπήρχαν διαρροές και φήμες και αισθάνθηκε την ανάγκη να το κάνει. Κάκιστα υπάρχουν διαρροές και φήμες. Κάκιστα αισθάνθηκε την ανάγκη ότι έπρεπε να το κάνει», ανέφερε, μιλώντας στη ΝΕΤ, και πρόσθεσε πως «έπρεπε να πει ότι όσο δεν έχει τελειώσει ο έλεγχος δεν θέλω να γίνεται καμιά συζήτηση για το θέμα».

Την ίδια ώρα εκτίμησε ότι «ορθώς εκκαθαρίζεται το παρελθόν» και «ορθώς επιβλήθηκε η παρουσία ελεγκτών», ωστόσο σημείωσε ότι πρέπει να περιμένουμε να τελειώσει ο έλεγχος και να δούμε τι θα προκύψει από τα πορίσματα των ελεγκτών.

«Το ΠΑΣΟΚ βεβαίως έπαιρνε πολλά εκατομμύρια. Ήταν κόμμα του 43%», υποστήριξε ενώ στην ερώτηση για το εάν θα έπρεπε να πάει το θέμα της «μαύρης τρύπας» στον εισαγγελέα, ο κ. Πάγκαλος υποστήριξε πως πρέπει «να τελειώσει πρώτα ο έλεγχος, να πάνε τα στοιχεία στην Κεντρική Επιτροπή, και εάν υπάρχουν ποινικές ευθύνες το θέμα να πάει στον εισαγγελέα».

Ο κ. Πάγκαλος επέρριψε ευθύνες στον Παπανδρέου για το γεγονός ότι δεν παρέλαβε τον φάκελο με τα οικονομικά στοιχεία που του έδωσε ο κ. Βενιζέλος, δηλώνοντας: «Δε νομίζω ότι έπραξε καλά ο Παπανδρέου. Εγώ θα έπαιρνα τον φάκελο και θα σχολίαζα το περιεχόμενό του», ενώ παράλληλα για το ενδεχόμενο διαγραφής του πρώην πρωθυπουργού από το ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε πως δεν ασχολείται με «κουτσομπολιά και σαχλαμάρες».

Παράλληλα, σε ερώτηση για το εάν η κυβέρνηση Παπανδρέου προχώρησε σε αλόγιστες σπατάλες, καθώς και για την άποψή του για τη φράση του πρώην πρωθυπουργού «λεφτά υπάρχουν», ο κ. Πάγκαλος τόνισε: «Ο Παπανδρέου έκανε τα ενοίκια της πλατείας Κολωνακίου να είναι διπλά από της Νέας Υόρκης; Αυτός καθιέρωσε τα δάνεια για τις διακοπές;»

Τέλος, ο κ. Πάγκαλος αναφέρθηκε και στις σχέσεις κομμάτων-τραπεζών, λέγοντας πως «εάν κάποιος τραπεζίτης συμπαθούσε κάποιο κόμμα, πιθανόν να υπήρχε πελατειακή σχέση».

Keywords
Τυχαία Θέματα