Πέντε αστυνομικοί νεκροί από έκρηξη βόμβας στο Πακισταν

Πέντε αστυνομικοί τουλάχιστον έχασαν τη ζωή τους και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν, έπειτα από έκρηξη βόμβας στο βορειοδυτικό Πακιστάν, τη στιγμή που περνούσε αυτοκινητοπομπή, η οποία μετέφερε έναν ανώτερο αξιωματούχο, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Συγκεκριμένα η αυτοκινητοπομπή που είχε προγραμματιστεί για την μεταφορά του Αμίρ Μούκαμ, ο οποίος είναι σύμβουλος του πρωθυπουργού Ναουάζ Σαρίφ, θα περνούσε από το Μαρτόονγκ στην κοιλάδα του Σουάτ, την οποία είχαν υπό τον έλεγχο τους οι Ταλιμπάν

από το 2007 εώς το 2009.

«Τουλάχιστον 5 αστυνομικοί σκοτώθηκαν και 4 άλλοι τραυματίστηκαν» ανέφερε ο Αμπντάλα Χανστο, αξιωματικός της τοπικής αστυνομίας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Την είδηση αυτή επιβεβαίωσε και ένας άλλος αξιωματούχος της αστυνομίας, ο Γκούλζαρ Χαν, αναφέροντας ότι η υπηρεσία Τύπου του πρωθυπουργού καταδικάζει την επίθεση αυτή.

Όπως δήλωσε ο Αμίρ Μούκαμ ο ίδιος είναι σώος και αβλαβής, αλλά είναι συγκλονισμένος από την απώλεια των φρουρών του, «Ευχαριστώ τον Θεό που γλίτωσα. Λυπήθηκα πάρα πολύ για τον θάνατο ανθρώπων που θυσίασαν τη ζωή τους για να με προστατεύσουν».

Ο Αμίρ Μούκαμ βρισκόταν στην περιοχή στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας, καθώς διεξάγονται τοπικές εκλογές.

Παρόμοιο συμβάν είχε γίνει και τον Ιούλιο του 2011, όταν ένας βομβιστής αυτοκτονίας είχε ανατινάξει τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος προκαλώντας τον θάνατο έξι ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και ενός παιδιού στην κοιλάδα Σουάτ, όπου πάλι θα πραγματοποιούσε δημόσια συγκέντρωση ο Αμίρ Μούκαμ.

Το γεγονός ότι οι ζώνες στις οποίες ζουν φυλές στο βορειοδυτικό Πακιστάν αποτελούν προπύργιο των Ταλιμπάν, έχει ως αποτέλεσμα να έχουν πολλαπλασιαστεί οι επιθέσεις κατά των αρχών, καταδικάζοντας έτσι την ευθυγράμμιση της κυβέρνησης του Ισλαμαμπάντ με την αμερικανική πολιτική στην περιοχή.

The post Πέντε αστυνομικοί νεκροί από έκρηξη βόμβας στο Πακισταν appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα