Σαμαράς: Η Ελλάδα θα ανακάμψει

Την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα θα ανακάμψει επανέλαβε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αντώνης Σαμαράς, κατά την ομιλία του στη Διεθνή Σύνοδο των ηγετών των Κεντροδεξιών Κομμάτων στη Ρώμη.

Συγκεκριμένα ο Έλληνας πρωθυπουργός υπογράμμισε πως η χώρα μας έχει όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές να καταφέρει να ανακάμψει από την κρίση, χαρακτηρίζοντας

«εφιαλτικό» το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, ξεκαθαρίζοντας πως κάτι τέτοιο δεν αποτελεί επιλογή για την ελληνική κυβέρνηση, στέλνοντας μήνυμα στους Ευρωπαίους Εταίρους μας.

Επισήμανε μάλιστα τους κινδύνους που θα δημιουργούσε μια ελληνική έξοδος και για τα υπόλοιπα κράτη-μέλη, καθώς, όπως είπε, εάν μια χώρα βγει από το ευρώ, οι κερδοσκόποι θα στοχεύσουν στο αμέσως επόμενο πιο αδύναμο μέλος και ούτω καθεξής.
«Δίνουμε όλοι αγώνα με τον ίδιο στόχο, την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και την ελευθερία. Η ελευθερία, η ελεύθερη αγορά, η ευημερία, η δικαιοσύνη και η αλληλεγγύη είναι τα κύρια στοιχεία της ταυτότητάς μας και του συνολικού μας μέλλοντος» τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς, συμπληρώνοντας «Δεν υπάρχει Ευρώπη χωρίς δημοκρατία και δεν υπάρχει δημοκρατία και ευημερία χωρίς κοινωνική δικαιοσύνη»

Αναφερόμενος στο εσωτερικό της Ελλάδας, δήλωσε: «Σας εκφράζω την απόφαση του ελληνικού λαού να διορθώσει τα λάθη του παρελθόντος και να καταπολεμήσει τον λαϊκισμό και τον εξτρεμισμό. Κάποιοι έκαναν λόγο για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Κάτι τέτοιο θα ήταν πραγματικός εφιάλτης, διότι η κερδοσκοπία θα χτυπούσε τον επόμενο αδύναμο κρίκο».

Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι η Ελλάδα διανύει το πέμπτο κατά σειρά έτος ύφεσης και πρόσθεσε ότι στο διάστημα αυτό χάθηκε το 20% του ΑΕΠ της χώρας, όμως υπογράμμισε ότι οι Έλληνες εννοούν να σεβαστούν τις υποχρεώσεις τους, επαναλαμβάνοντας τη σημασία της στήριξης της ανάκαμψης για την κοινωνική συνοχή.

Τέλος, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι δίνεται μια μεγάλη μάχη κατά του λαϊκισμού και του εξτρεμισμού, κατά κάποιων ανθρώπων που βάλλουν ενάντια στον ίδιο τους τον εαυτό, αλλά και στην κοινωνία.

Keywords
Τυχαία Θέματα