Στελέχη της ΔΗΜΑΡ «γλυκοκοιτάζουν» προς Κουμουνδούρου

Του ΠΑΡΙ ΚΟΥΡΤΖΙΔΗ

Όταν γράφονταν αυτές οι αράδες ήταν μία ημέρα πριν από την προγραμματισμένη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, όπου πολλά μέλη του οργάνου, από την «εξ αριστερών» μειοψηφία, φημολογείτο ότι θα εκφράσουν εκ νέου τις αντιρρήσεις τους με τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση.
Μάλιστα, ορισμένοι εκδήλωναν την επιθυμία

να απειλήσουν ακόμη και με αποχώρηση από το κόμμα, αν η ηγεσία του κόμματος συνεχίσει αυτήν τη γραμμή… Όπως και να έχει, πάντως, δηλαδή ανεξαρτήτως με το τι συνέβη χθες (Σάββατο), οι πληροφορίες του «Π» λένε ότι οι αντιθέσεις στη ΔΗΜΑΡ, έτσι και αλλιώς, πρόκειται να εκφραστούν με ιδιαίτερα ηχηρό τρόπο και, μάλιστα, θα γίνουν πολύ εντονότερες το προσεχές διάστημα, ειδικά μετά τις αφορμές και τις αιτίες που δημιούργησε η τελευταία σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών της τριμερούς κυβέρνησης. Στελέχη της μειοψηφίας του κόμματος ήδη δημιουργούν συνθήκες διάσπασης, απ’ όταν είδαν τον κ. Φώτη Κουβέλη να αποχωρεί από το Μαξίμου, κάνοντας κολακευτικές δηλώσεις για τη νεοφιλελεύθερη και μνημονιακή πολιτική του πρωθυπουργού. Τα ίδια στελέχη είναι που, ένθεν και ένθεν, διατυμπανίζουν πλέον ότι ο πρόεδρός τους δεν βρήκε να πει ούτε κουβέντα για την επιστράτευση των ναυτεργατών, όπως δεν είπε λέξη για την κυβερνητική πρόθεση περί αλλαγής του –κριθέντος αμετακλήτως ως αντισυνταγματικού– νόμου για την απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας.
Μιλώντας στο «Π» ένας εκ των κορυφαίων στελεχών του Αριστερού Δικτύου και μην κρύβοντας τη στενοχώρια του για την εξέλιξη της συνεργασίας των κ. Κουβέλη και Σαμαρά, έλεγε με σκωπτικό ύφος ότι «ούτε ο εκπρόσωπος Τύπου του πρωθυπουργού δεν θα τα έλεγε τόσο καλά όσο ο Φώτης για τον πρόεδρο της ΝΔ».
Είναι ηλίου φαεινότερο, λοιπόν, ότι οι ενδοοικογενειακές σχέσεις στη ΔΗΜΑΡ ήδη κλονίζονται, λόγω συμμετοχής στην εφαρμοζόμενη υπαγορευμένη πολιτική της τρόικας, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται συνθήκες δοκιμασίας και ισορροπίες τρόμου στην τριμερή κυβέρνηση.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Π», η Κουμουνδούρου έχει ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με αρκετά στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης της ΔΗΜΑΡ, αποβλέποντας και προσδοκώντας σε απώτερο χρόνο να αλλάξουν πολιτικό στρατόπεδο…

Keywords
Τυχαία Θέματα