Στουρνάρας: Κρίσιμος παράγοντας οι αποκρατικοποιήσεις

«Το Πρόγραμμα Αποκρατικοποιήσεων αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης στην Ελληνική Οικονομία, την επίτευξη δημοσιονομικής σταθερότητας και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας», επισημαίνει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, απαντώντας εγγράφως σε ερώτηση τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τον «κίνδυνο εκποίησης της εταιρείας Ελληνικές Αλυκές ΑΕ.».

Όπως τονίζει ο

κ. Στουρνάρας, «η προστιθέμενη αξία των αποκρατικοποιήσεων είναι η αναπτυξιακή τους προοπτική, με σημαντικά πολλαπλασιαστικά οφέλη για την εθνική οικονομία».

Ο υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε παράλληλα τη άμεση δημοσίευση προκήρυξης για την επιλογή συμβούλων που θα υποβάλουν, μεταξύ άλλων, εναλλακτικές προτάσεις αξιοποίησης έως και του συνόλου των μετοχών κυριότητας του Δημοσίου στην εταιρεία «Ελληνικές Αλυκές ΑΕ».

Ο κος Στουρνάρας απαντώντας στην ερώτηση που υπογράφουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Τριανταφύλλου, Γιώργος Βαρεμένος και Δημήτρης Στρατούλης και αναφέρονται στο ενδεχόμενο να εκποιηθούν οι Ελληνικές Αλυκές ΑΕ σε ισραηλινή εταιρεία, επανέλαβε την κρισιμότητα των ιδιωτικοποιήσεων για την επιτυχία του προγράμματος.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζουν ότι η «Ελληνικές Αλυκές ΑΕ» αποτελεί ακμαία παραγωγική μονάδα, που συμβάλλει στην εθνική οικονομία και σημειώνουν, ότι το 2012 οι πωλήσεις ανήλθαν σε 6,5 εκατομμύρια ευρώ (αύξηση κατά 23,53% σε σχέση με το 2011).

The post Στουρνάρας: Κρίσιμος παράγοντας οι αποκρατικοποιήσεις appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα