Τι συζήτησαν Στουρνάρας-Λιού στη συνάντηση τους

Θέματα της πορείας υλοποίησης του δημοσιονομικού προγράμματος για τη διετία 2012- 2013 και των μεταρρυθμίσεων συζήτησαν κατά την διάρκεια της συνάντησης τους ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζακ Λιού, συνάντηση που διήρκεσε μία ώρα και στην οποία παρευρέθησαν ακόμα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης.

Κατά την συζήτηση που αναπτύχθηκε ανάμεσα στον Αμερικανό

και τους Έλληνες αξιωματούχους, έγινε αναφορά στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και στην ανάγκη συνδυασμού μέτρων ανάπτυξης και δημοσιονομικής προσαρμογής, καθώς και το θέμα του δημοσιονομικού και χρηματοδοτικού κενού για την περίοδο 2015- 2016. Ειδικά για το τελευταίο, το οποίο αναμένεται να προσδιορισθεί επακριβώς κατά τον νέο έλεγχο της τρόικας το φθινόπωρο, η ελληνική πλευρά επισήμανε στον κ. Λιού ότι το συγκεκριμένο κενό δεν μπορεί να καλυφθεί από νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Ο Αμερικανός υπουργός, ο οποίος ήρθε στην Αθήνα μία ημέρα μετά την ολοκλήρωση των εργασιών των υπουργών Οικονομικών του G20, φέρεται να πρεσβεύει ότι «η Ευρώπη έχει ρίξει νερό στο κρασί της» και ότι υπάρχει μεγαλύτερη προσέγγιση μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης στην άσκηση της οικονομικής πολιτικής.

Στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών που ρωτήθηκε για τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ στο πρακτορείο Bloomberg ότι «οι Έλληνες έχουν δύσκολες αποφάσεις μπροστά τους», ο συγκεκριμένος παράγοντας ανέφερε ότι η ελληνική πλευρά μετέφερε στον Αμερικανό αξιωματούχο ότι «αντίθετα, έχει πλέον καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος».

Keywords
Τυχαία Θέματα