Την καρέκλα του προέδρου θέλει πίσω ο Παπανδρέου!

Του ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ

Η πληροφορία στην αρχή έμοιαζε κατασκευασμένη. Όσο, όμως, περνάνε οι μέρες και οι εξελίξεις τρέχουν, οι τελευταίες παρεμβάσεις του Παπανδρέου επιβεβαιώνουν αυτό που έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους συνεργάτες του Ε. Βενιζέλου. Ο Γιώργος Παπανδρέου θέλει

να επιστρέψει στη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ!
Σε αντίθεση με τον Καραμανλή που έχει κόψει κάθε γέφυρα με ένα παρόμοιο ενδεχόμενο, ο Παπανδρέου, όπως γνωρίζουν καλά ενημερωμένες πηγές από το περιβάλλον του, κάνει ό,τι μπορεί για να «λιμάρει» τον Βενιζέλο και να επιστρέψει το κόμμα σε αυτόν σαν ώριμο φρούτο! Άλλωστε, ο Παπανδρέου δεν έχει να κάνει και πολλά πράγματα από εδώ και πέρα στην πολιτική. Αν και ποτέ δεν αποκλείεται το παραμικρό, εντούτοις θα πρέπει να θεωρείται απίθανο να προταθεί για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Όποιος πολιτικός αρχηγός πρότεινε κάτι τέτοιο, θα είχε υπογράψει την πολιτική καταδίκη του.
Ο Παπανδρέου, λοιπόν, θέλει και δειλά-δειλά θα το επιδιώκει και φανερά να επιστρέψει στη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και λόγω των πιέσεων που δέχεται από συγγενικά του πρόσωπα και κυρίως από το στενό οικογενειακό του περιβάλλον που πάντα ήθελε να τον επηρεάζει και να τον ελέγχει πολιτικά.
Εάν, τελικά, επιβεβαιωθεί η στρατηγική αυτή του Γιώργου, ίσως λυθούν τα χέρια του Βενιζέλου που θέλει μια τέτοια σύγκρουση για να ξεκαθαρίσει οριστικά με το παρελθόν του ΠΑΣΟΚ. Τον ευνοεί δηλαδή μια σύγκρουση, λένε οι συνεργάτες του, για να αποδείξει ότι δεν έχει σχέση με το αμαρτωλό παρελθόν του κόμματός του και ότι μπορεί να κρατήσει το κόμμα ακόμα και στην περίπτωση που το θέλει για πάρτη του ο προηγούμενος αρχηγός του και γιος του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ.
Το πού θα βγάλει, βέβαια, μια τέτοια σύγκρουση κανένας δεν το ξέρει με απόλυτη βεβαιότητα. Γιατί πολλοί λένε ότι το ΠΑΣΟΚ θα συρρικνωθεί ακόμα περισσότερο, αν και οι υποστηρικτές του Βενιζέλου υπογραμμίζουν ότι το ΠΑΣΟΚ έχει πιάσει πάτο και δεν πάει πιο κάτω. Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι οι εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ δεν θα μας αφήσουν αδιάφορους, καθώς μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων θα κορυφωθεί η ένταση σε όλα τα εσωκομματικά επίπεδα του Κινήματος. Με αυτό το κόμμα, τελικά, δεν πλήττουμε ποτέ!

Κομμένος ο Καμίνης από την Ιπποκράτους
Σκέψεις να μη στηρίξει τον Γ. Καμίνη στις προσεχείς δημοτικές εκλογές κάνει ο Βενιζέλος. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται στελέχη που είναι κοντά στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τα οποία του εισηγούνται να στηρίξει άλλον υποψήφιο σε συνεννόηση με τη ΝΔ ώστε να κερδίσουν μαζί τον δήμο της Αθήνας. Στο ΠΑΣΟΚ βλέπουν τη φθορά του Καμίνη και το εξετάζουν πολύ σοβαρά αυτό το ενδεχόμενο. Να βγουν κερδισμένοι στον εκλογικό χάρτη του δήμου της Αθήνας με ένα κοινά αποδεκτό πρόσωπο μαζί με τη ΝΔ.

Καστανίδης στη θέση του Πανίκα!
Ο Βενιζέλος, για να επαναπροσεγγίσει τον Καστανίδη, σκέφτεται να τον προτείνει για υποψήφιο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και να στηριχθεί από τη Νέα Δημοκρατία! Τι θα συμβεί σε αυτή την περίπτωση; Κανένας δεν μπορεί από τώρα να ξ

Keywords
Τυχαία Θέματα