Russia Today: Πολιτικό πείραμα που πήγε στραβά η περίπτωση της Ελλάδας

Αιχμηρό άρθρο του Patrick Young για την κατάσταση της Ελλάδας δημοσιεύεται στην εφημερίδα Russia Today, με τίτλο «Το χρέος του Σισύφου: Το κώμα στο οποίο βρίσκεται η ελληνική οικονομία είναι ένα πολιτικό πείραμα που πήγε στραβά».

Στο άρθρο γίνεται λόγος για την λιτότητα η οποία « καταστρέφει το ελεύθερο κομμάτι της ελληνικής

οικονομίας, αφήνοντας την κυβέρνηση πιο δυσλειτουργική παρά ποτέ», ενώ το δημοσίευμα αναφέρεται και στο ενδεχόμενο νέο πακέτο, χαρακτηρίζοντας το «καταστροφή».

Ωστόσο, το γεγονός το οποίο σοκάρει περισσότερα σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν είναι το νέο πακέτο, αλλά το ότι «έπειτα από έξι χρόνια βαθιάς ύφεσης, έχει απομείνει κάτι που μοιάζει με οικονομία για να διασωθεί».

Ο Young προσθέτει, πως η ΕΕ είναι τόσο απελπισμένη να διατηρήσει το νόμισμά της, που δεν είναι παρά μια απάτη, ώστε εξετάζει να δώσει για τη διάσωση της Ελλάδας κοινοτικά κονδύλια, κάτι που σημαίνει ότι η Βρετανία και η Σουηδία θα πληρώσουν για το «ευρω-φιάσκο», παρότι ουδέποτε το υιοθέτησαν.

«Η Ελλάδα βρίσκεται στην άβυσσο της οικονομικής καταδίκης. Ανόητοι, διεφθαρμένοι πολιτικοί ξόδεψαν όλα τα χρήματα και η σημερινή γενιά (που σε μεγάλο βαθμό έχει μεταφέρει το δικό της πλούτο στο εξωτερικό), δεν έχει την ικανότητα να αναμορφώσει το κράτος. Οι πραγματιστές παρατηρητές τάχθηκαν υπέρ της χρεοκοπίας πριν από χρόνια, αλλά η ελληνική κυβέρνηση υπέκυψε στις πιέσεις της ΕΕ, επιμένοντας πεισματικά να παραμείνει στο ευρώ», λέει ο Young.

Στη συνέχεια, το δημοσίευμα παίρνει σαφή θέση υπέρ της εξόδου από το ευρώ, την οποία χαρακτηρίζει δύσκολη μεν αλλά αναγκαία, ενώ υποστηρίζει πως οι δοκιμασίες στις οποίες έχει επιβληθεί ο ελληνικός λαός τα τελευταία έξι χρόνια, είναι «ένα άστοχο πολιτικό πείραμα, είναι κάτι που δεν αξίζει να ζήσει κανείς για ένα μήνα και σίγουρα όχι για έξι χρόνια».

Ο Young κλείνει την παρέμβαση του υποστηρίζοντας πως «το ευρώ παραμένει υπό τεχνητή υποστήριξη ζωής» και υποστηρίζει πως η Ελλάδα ζει το μύθο του Σίσυφου, καθώς είναι «καταδικασμένη να σπρώχνει ένα βράχο στο λόφο έως την αιωνιότητα. Και κάθε φορά που πλησιάζει στην κορυφή, ο βράχος κυλά προς τα πίσω. Αργά ή γρήγορα, αυτή η τρέλα πρέπει να τελειώσει. Δεν θα είναι κάτι όμορφο, αλλά τουλάχιστον ένα τέτοιο ρήγμα θα επιτρέψει την επιστροφή στη διατηρήσιμη ανάπτυξη, σε αντίθεση με μια χαμένη γενιά».

Keywords
Τυχαία Θέματα