Tι δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup για την Κύπρο

Το Γιούρογκρουπ είναι έτοιμο να συζητήσει με τις κυπριακές αρχές μια νέα πρόταση την οποία οι κυπριακές αρχές θα πρέπει να παρουσιάσουν το συντομότερο δυνατόν αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Ευρωζώνης μετά την τηλεδιάσκεψη της Ευρωζώνης που πραγματοποιήθηκε απόψε.

Διαβάστε τις δηλώσεις του προέδρου του eurogroup:

Το Γιούρογκρουπ πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη προκειμένου να εξετάσει τις εξελίξεις στην Κύπρο.

Το

Γιούρογκρουπ δηλώνει έτοιμο να συζητήσει με τις κυπριακές αρχές το πρoσχέδιο μιας νέας πρότασης την οποία περιμένει να παρουσιάσουν οι κυπριακές αρχές το συντομότερο δυνατό.

Το Γιούρογκρουπ θα είναι στην συνέχεια, επί τη βάση της ανάλυσης της Τρόικα η οποία θα πρέπει να υλοποιηθεί, έτοιμο να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις για ένα πρόγραμμα προσαρμογής με σεβασμό στις παραμέτρους που καθορίστηκαν νωρίτερα από το Γιούρογκρουπ.

Μετά την ολοκλήρωση αυτών των διαπραγματεύσεων οι κυπριακές αρχές θα πρέπει να αρχίσουν το νομοθετικό έργο επί των πτυχών αυτής της συμφωνίας. Το Γιούρογκρουπ επαναβεβαιώνει τη σημασία για πλήρη εγγύηση των καταθέσεων κάτω των 100.000 ευρώ στην ΕΕ.

Τα κράτη μέλη της ευρωζώνης εξακολουθούν να είναι έτοιμα να στηρίξουν το κυπριακό λαό στις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες και δηλώνουν έτοιμα να διασφαλίσουν τη σταθερότητα της ευρωζώνης συνολικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα