Τι δείχνουν τα αποτελέσματα μεγάλης διαδικτυακής ψηφοφορίας
Την εκλογική κατάρρευση των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης, την άνοδο της Χρυσής Αυγής αλλά και το ρεύμα της νέας πολιτικής κίνησης «Το Ποτάμι» καταγράφει η παρούσα διαδικτυακή ψηφοφορία του zougla.gr.
Η ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε από τις
Η «Ζούγκλα» δεν διεκδικεί το αλάθητο του Πάπα, εμπιστεύεται όμως το σταθμισμένο δείγμα της, το οποίο κατά το παρελθόν έχει καταγράψει με μεγάλη ακρίβεια τις μετακινήσεις των ψηφοφόρων και τις τάσεις του εκλογικού σώματος που αυτήν την περίοδο θυμίζει κινούμενη άμμο.
Το ζητούμενο είναι εάν αυτή η παρούσα συμπεριφορά θα παγιωθεί ή απλώς αποτελεί στιγμιαία προειδοποίηση των ψηφοφόρων προς τον κυβερνητικό συνασπισμό, προ της λήψης σημαντικών οικονομικών και πολιτικών αποφάσεων.
Tα αποτελέσματα της έρευνας
Το πρώτο ερώτημα στο οποίο κλήθηκαν να απαντήσουν οι συμμετέχοντες στην ψηφοφορία αφορούσε στην γνώμη τους για το «Ποτάμι» του δημοσιογράφου Σταύρου Θεοδωράκη. Οι πολίτες σε ποσοστό 38% θεωρούν ότι η κίνηση αυτή είναι δημιούργημα πολιτικών συμφερόντων, το 26% εκτιμά ότι πίσω της κρύβονται επιχειρηματικά συμφέροντα, το 21% απάντησε ότι πρόκειται για κίνηση σκεπτόμενων ενεργών πολιτών ενώ το 15% δεν είχε ξεκάθαρη γνώμη.
Το επόμενο ερώτημα αφορούσε στο εάν θεωρούν σωστή την έκδοση και κυκλοφορία του βιβλίου του Δημήτρη Κουφοντίνα «Γεννήθηκα 17 Νοέμβρη» . Οι απαντήσεις είναι σχεδόν μοιρασμένες. Το 51,4% θεωρεί ότι κακώς εκδόθηκε και κυκλοφόρησε το βιβλίο σε αντίθεση με το 45,8% που δεν διαφωνεί με την κυκλοφορία του. Το 2,8% των ερωτηθέντων δεν απάντησε.
Εξαιρετικό ενδιαφέρουν παρουσιάζει το γεγονός ότι υπέρ της έκδοσης του βιβλίου τάχθηκαν σε ποσοστό 76,4% οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ 67,1 και του ΠΑΣΟΚ 54,6% ενώ αρνητική γνώμη έχουν οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας, της Χρυσής Αυγής και των ΑΝΕΛ.
Ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός
Οι απόψεις των ψηφοφόρων ως προς την καταλληλότητα για την πρωθυπουργία καταγράφονται στο επόμενο γράφημα. Ο Αλέξης Τσίπρας εξακολουθεί να προηγείται του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος συγκεντρώνει την προτίμηση του 17,9% των συμμετεχόντων στην ψηφοφορία, έναντι 14,6% του προέδρου της ΝΔ. Ο προφυλακισμένος γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος αποσπά 12,% ενώ ο «Κανένας» και σε αυτήν την έρευνα καταλαμβάνει την πρωτιά με 30,2%.
Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ στην παράσταση νίκης για τις ευρωεκλογές
Το επόμενο ερώτημα αφορά στην παράσταση νίκης για τις Ευρωεκλογές, δηλαδή εάν αυτές διεξάγονταν την επόμενη Κυριακή ποιο κόμμα θα ερχόταν πρώτο. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το καθαρό προβάδισμα με 58%, με τη ΝΔ να ακολουθεί με 16,9%,
Πρόθεση ψήφου για ευρωεκλογές
Η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει 25,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 20,8%, τρίτο κόμμα με 14% έρχεται το «Ποτάμι» και για πρώτη φορά μονοψήφιο ποσοστό καταλαμβάνει η Νέα Δημοκρατία με 9,4%. Το ΚΚΕ 5,1%, το ΕΠΑΜ 4,6%, οι ΑΝΕΛ 3,3% ενώ ΠΑΣΟΚ και ΕΛΙΑ μαζί έχουν μόλις 2,2%.
Παράσταση νίκης και πρόθεση ψήφου για βουλευτικές εκλογές
Ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί μεγάλο προβάδισμα και στο ερώτημα της παράστασης νίκης για τις βουλευτικές εκλογές συγκεντρώνοντας 59,4% ενώ δεύτερο κόμμα έρχεται η Νέα Δημοκρατία με 18,9%. Στην πρόθεση ψήφου όμως η Χρυσή Αυγή αναδεικνύεται πρώτο κόμμα με ποσοστό 24,6%, ακολουθεί με τρεις μονάδες διαφορά ο ΣΥΡΙΖΑ (21,6%), τρίτο κόμμα το «Ποτάμι» με 11% και στη συνέχεια η ΝΔ με ποσοστό 10,1%. Το ΕΠΑΜ αυξάνει εντυπωσιακά τα ποσοστά του με 4,8%, το ΚΚΕ συγκεντρώνει 4,3%, οι ΑΝΕΛ με 3,5% ενώ ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ καταποντίζονται με 1,4% και 0,7 αντίστοιχα.
Συσπειρώσεις και… διαρροές ψηφοφόρων
Στις συσπειρώσεις των δύο πρώτων κομμάτων η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει αυτήν τη στιγμή ποσοστό πολύ χαμηλό ποσοστό της τάξεως του 32,2%, με βασική «αιμορραγία» τη διαρροή ψηφοφόρων της προς τη Χρυσή Αυγή, με ποσοστό μάλιστα που ανέρχεται στο 30,9% ενώ προς το «Ποτάμι» και τον ΣΥΡΙΖΑ… ρέει το 9,3%.
Σχεδόν διπλάσια εμφανίζεται η συσπείρωση δυνάμεων στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το ποσοστό υπολογίστηκε στο 58,4%. Αξιοσημείωτη είναι η διασπορά ψηφοφόρων του προς τη Χρυσή Αυγή, που είναι της τάξεως του 12,2% στο ΕΠΑΜ 10.2% και στο «Ποτάμι» 7,6%.
H TAYTOTHTA THΣ EΡΕΥΝΑΣ
H ανοιχτή Διαδικτυακή Ψηφοφορία του zougla.gr ξεκίνησε την Παρασκευή 14 Μαρτίου και ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 17 Μαρτίου.
Σε αυτή συμμετείχαν 1441 πολίτες άνω των 18 ετών, από τους οποίους το 87% ήταν άνδρες και το 13% γυναίκες. Η συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων ( 91%) είναι ηλικίας 24-64 ετών ενώ το 51% από αυτούς διαμένει στην επαρχία, το 38% στην Αττική και το 11% στην Θεσσαλονίκη. Από αυτούς ανώτατο επίπεδο μόρφωσης έχει το 39%, ανώτερη το 31%, μέση το 29% και κατώτατη μόλις το 1%.
Πηγή:zougla.gr
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Καρδίτσα: Κέρδισε 1,8 εκατ. ευρώ και σκοτώθηκε σε τροχαίο
- Ποιος Έλληνας επιχειρηματίας βγάζει κέρδος 11.000 ευρώ το λεπτό
- 11 αλλαγές για ηλεκτρονικές αγορές μέσα από το Ιντερνετ
- Τι δείχνουν τα αποτελέσματα μεγάλης διαδικτυακής ψηφοφορίας
- Συρρικνώστε την κοιλιά σας τρώγοντας
- EΛΛΑΔΑ - Απεργία κήρυξε η ΓΣΕΕ
- Στο «αέρα» η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων
- Τα ζώδια της Τρίτης 18 Μαρτίου
- «Σοκ και δέος» για τους «σελέμπριτι» της αθηναϊκής νύχτας μετά τη σύλληψη γνωστού DJ με ναρκωτικά
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις No Comments
- Τελευταία Νέα No Comments
- Τι δείχνουν τα αποτελέσματα μεγάλης διαδικτυακής ψηφοφορίας
- Αυτοκτόνησε η σύντροφος του Μικ Τζάγκερ
- «Eίδαν» για πρώτη φορά τα σημάδια του Big Bang
- Οικογενειακή τραγωδία στην Κρήτη με τρεις νεκρούς
- Dustbowl Live: Οι μελωδίες του Johnny Cash στο Μέγαρο Μουσικής στις 21/03!
- Νέα έρευνα για τις επιπτώσεις του καπνίσματος
- Ιτούδης: Η εθνική ομάδα είναι ο καθρέφτης του ελληνικού πρωταθλήματος – Προφανώς θα με ενδιέφερε
- Ο Αριστοτέλης είναι η διασημότερη προσωπικότητα στον κόσμο
- Ανοίγουν και πάλι τα φαρμακεία από την Τρίτη
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Κύπρος: Αναίτιος αυτοκτονικός χορός του Ζαλόγγου
- Σεισμική δόνηση 3,5 Ρίχτερ στη Κεφαλλονιά
- Ματαιώθηκε η επίσκεψη γάλλων υπουργών στη Ρωσία
- Τραπεζική ένωση «μετ΄ εμποδίων»
- Σεισμική δόνηση 3,4 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά
- Στην ευρωλίστα της ΝΔ ο Βασίλης Κορκίδης
- Περιμένουν παρέμβαση Παπούλια οι εκπαιδευτικοί
- «Συντετριμμένος» ο Μικ Τζάγκερ από το θάνατο της Λόρεν Σκοτ
- «Η Κριμαία εξακολουθεί να είναι μέρος της Ουκρανίας»
- «Θέλουμε τη δουλειά μας πίσω»