Η Norton Antivirus προειδοποιεί ότι δεν μπορεί να προστατέψει από τους χάκερς

H Norton Antivirus αποτελούσε την επιτομή της προστασίας από λογής επιθέσεις στον κυβερνοχώρο. Ιοί, spyware και άλλες… ασθένειες του ίντερνετ, αποκρούονταν από το συγκεκριμένο λογισμικό. Φευ, τα πράγματα έχουν αλλάξει και η ίδια η εταιρεία που το κατασκεύασε, σηκώνει τα χέρια ψηλά.

Οπως αναφέρει η κατασκευάστρια εταιρεία

Symantec: «Η antivirus τεχνολογία είναι νεκρή». Οπως αναφέρει ο αντιπρόεδρος ασφαλείας των πληροφοριών της εταιρείας, Brian Dye «οι χάκερς έχουν βρει νέους τρόπους για να κάνουν τις επιθέσεις τους. Αλλωστε και για μας το antivιrus ποτέ δεν ήταν αυτό που έφερνε τα πολλά λεφτά στην εταιρεία».

Ο κ. Dye είπε ότι το λογισμικό προστασίας από ιούς πιάνει μόνο 45% των κυβερνοεπιθέσεων – παραδοχή που ακούγεται περίεργα, αλλά αντανακλά μια γενικότερη μετατόπιση της βιομηχανίας της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, με τους ειδικούς να αναγκάζονται να προσαρμοστούν στις νέες μεθόδους που χρησιμοποιούνται από τους χάκερς.

Όταν το λογισμικό προστασίας από ιούς εισήχθη από την Symantec για πρώτη φορά στα τέλη της δεκαετίας του 1980, τα πράγματα στο διαδίκτυο ήταν τελείως διαφορετικά από σήμερα. Πλέον τα κακόβουλα λογισμικά είναι πολύ πιο επιθετικά και πιο ενισχυμένα, έτσι ώστε να αντιστέκονται στα antivirus.

Η Symantec σημειώνει ότι τώρα ψάχνει ένα νέο μοντέλο «προστασίας» προσφέροντας στις επιχειρήσεις κατά παραγγελία, πακέτα παρακολούθησης των διαρροών εντός διαδικτύου, έτσι ώστε να προβλεφθούν οι ζημιές.

Ο κ. Dye τόνισε ότι ακόμα και έτσι τα antivirus εξακολουθούν να προσφέρουν στους καταναλωτές μια σειρά από χρήσιμες υπηρεσίες, όπως κλείδωμα spam, τη διαχείριση κωδικών πρόσβασης, ακόμα και σάρωση για τους χρήστες του Facebook.

Στο μεταξύ νέες εταιρείας όπως η Juniper Networks και η MANDIANT μπαίνουν δυναμικά στο παιχνίδι με σκοπό να προσφέρουν την περιβόητη προστασία από τους χάκερς.

Keywords
Τυχαία Θέματα