Πιπιλή: Oι επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι να απολύονται και να δεσμεύεται η περιουσία τους

Η Φωτεινή Πιπιλή, Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας μίλησε στην εκπομπή του Γιώργου Κακούση στο ΒΗΜΑ FM 99,5 για τους επίορκους δημόσιους υπαλλήλους και τόνισε ότι πρέπει να απολύονται και να δημοσιοποιούνται τα ονόματά τους.

Υπάρχουν πέντε χιλιάδες λιμνάζουσες, εκκρεμούσες υποθέσεις επίορκων υπαλλήλων, επειδή η Δικαιοσύνη αργεί. Είτε γιατί δεν έχει τη δυνατότητα η γιατί τα αισχρά πειθαρχικά συμβούλια, διαχρονικά, αυτοί οι λαλίστατοι συνδικαλιστές, δεν κάνουν τίποτε άλλο για να ξωπεταχθούν

οι επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι. Ήρθε τώρα η ώρα να γίνει αυτό που ζήτησα με το twitter, νομοθετική ρύθμιση. Ήδη ο κ Σαμαράς έδωσε εντολή στους υπουργούς να συνεννοηθούν με τον κ Ρουπακιώτη ώστε μέχρι το τέλος του χρόνου να έχουν με επείγουσες διαδικασίες, από το υπουργείο Δικαιοσύνης από τα ποινικά και διοικητικά δικαστήρια, γιατί αυτές οι περιπτώσεις έχουν δύο μορφές –διοικητικές πειθαρχικές ποινές και ποινικές κυρώσεις- ώστε να απολυθούν αυτοί οι υπάλληλοι και να ελαφρύνει η συνείδηση του κόσμου ότι δεν πάνε οι κόποι χαμένοι.

Θα πρέπει, ταυτοχρόνως, για να μην φρακάρει η δικαιοσύνη να γίνει νομοθετική ρύθμιση, από τον κ Ρουπακιώτη, ώστε να επιβοηθηθούν με δυναμικό, με υποδομή, με προσωπικό και τα διοικητικά δικαστήρια –ένα κομμάτι των διοικητικών δικαστηρίων- που θα αναλάβουν μόνο αυτές τις υποθέσεις. Το ίδιο να γίνει και με ένα ειδικό δικαστήριο μόνο για τις υποθέσεις των επίορκων. Νομίζω ότι αν παρακολουθήσει κανείς τα στοιχεία του κ Ρακιντζή φτάνει σ ένα νούμερο 100 με 150 εκατ ευρώ μόνο από τις περιπτώσεις των επίορκων δημόσιων υπαλλήλων.

Ζητάω, επίσης, να δημεύονται οι δημόσιες περιουσίες όταν τελεσιδικήσουν οι υποθέσεις, όπως νομίζω περιμένουν όλοι για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου. Αν όμως είναι να ακολουθήσουμε τους ρυθμούς της Δικαιοσύνης και μετά από 15 -20 χρόνια να τελεσιδικήσουν, δεν υπάρχει κοινωνική δικαιοσύνη.

Επίσης θα ζητήσω να καταργηθεί ,μόλις ανοίξει η Βουλή, ο περίφημος, απαράδεκτος και προσβλητικός νόμος για τα προσωπικά δεδομένα. Τι θα πει προσωπικά δεδομένα. Ποιό είναι το όνομα υπαλλήλου που απελύθη χθες. Δεν καταλαβαίνω γιατί να μην ανακοινωθεί. Το προσωπικό δεδομένο είναι ό,τι έχει να κάνει με την προσωπική σου ζωή, με τις σεξουαλικές σου προτιμήσεις. Αν είσαι κρατικός λειτουργός σε τσακώνουν, έχεις κλέψει το δημόσιο, έχεις καταχραστεί χρήμα τι θα πει προσωπικό δεδομένο. Τα ονόματα όλων αυτών, όπως και των βουλευτών που ακόμα περιμένουμε το ΣΔΟΕ- και υφιστάμεθα όλοι οι βουλευτές τις συνέπειες- αν έχουν βγάλει, παρανόμως, χρήματα έξω να μην επικαλείται κανείς όπως ο προηγούμενος Πρόεδρος της Βουλής ότι είναι προσωπικά δεδομένα.

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα