Στον Πειραιά μεταφέρθηκαν οι 16 επιζώντες του ναυαγίου του Φαρμακονησίου

Στο λιμάνι του Πειραιά μεταφέρθηκαν το πρωί της Πέμπτης οι 16 επιζώντες από το ναυάγιο πλοιαρίου ανοιχτά του Φαρμακονησίου, κατά το οποίο έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον δύο άνθρωποι, ενώ αγνοούνται άλλοι 12, τρεις γυναίκες και εννέα παιδιά.

Οι μαρτυρίες των ανθρώπων στους δημοσιογράφους που βρέθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά είναι συγκλονιστικές. Δύο από αυτούς ανέφεραν ότι στο

ναυάγιο έχασαν τα παιδιά τους και τις συζύγους τους.

Οι 16 μετανάστες, στην πλειοψηφία τους Αφγανοί, μεταφέρθηκαν στον Πειραιά με το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Διαγόρας». Τις προηγούμενες ημέρες φιλοξενούντο στη Λέρο και ο αρμόδιος εισαγγελέας, αφού τους έδωσε το σχετικό υπηρεσιακό σημείωμα προσωρινής διαμονής, τους άφησε ελεύθερους.

Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια των μεταναστών για τον Πειραιά ανέλαβε μη κυβερνητική οργάνωση, ενώ στελέχη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στην Αθήνα τους υποδέχθηκαν στο λιμάνι.

Οι συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε το ναυάγιο προκάλεσε την παρέμβαση της Ύπατης Αρμοστείας, ενώ το Λιμενικό αρνείται ότι φέρει ευθύνη για την τραγωδία.

Με αφορμή την μεταφορά τους στον Πειραιά, μεταναστευτικές οργανώσεις πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο λιμάνι.

Keywords
Τυχαία Θέματα