Σύσκεψη αρχηγών για την ανεργία αλλά και για την πορεία της κυβέρνησης ζητά το ΠΑΣΟΚ

Ιδιαίτερη σημασία, αποδίδει το ΠΑΣΟΚ, στην ανάσχεση και αντιμετώπιση της ανεργίας και ζητεί από την κυβέρνηση να ενημερώσει αμέσως τα κόμματα για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου, που προτίθεται να καταθέσει στη Βουλή, στο οποίο, ζητεί, επίσης, να περιληφθούν και οι προτάσεις που το ίδιο έχει καταθέσει για την ανάσχεση της ανεργίας και την προστασία των ευπαθών ομάδων.

Όπως αναφέρουν πηγές της Ιπποκράτους, το ΠΑΣΟΚ

ζητεί, επιπλέον, να γίνει συνάντηση των τριών αρχηγών, που στηρίζουν την κυβέρνηση, πριν την κατάθεση του νομοσχεδίου, ενώ ο κ. Βενιζέλος έχει ήδη μιλήσει για το θέμα, με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, το προηγούμενο 48ωρο.

Το πόσο σημαντικό θεωρεί το ΠΑΣΟΚ το σχετικό νομοσχέδιο διαπιστώνεται και από το ότι το θεωρεί ως «αφετηρία για μια συνολική κοινοβουλευτική συζήτηση για την πορεία της χώρας, την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, την Κύπρο κλπ, που το ΠΑΣΟΚ τη θεωρούσε αναγκαία, ει δυνατόν, πριν το Πάσχα, όπως και θα γίνει».

Στην διαμόρφωση του νομοσχεδίου, το ΠΑΣΟΚ εκτιμά ότι μπορεί και πρέπει να αντιμετωπισθούν -σε συνεννόηση με την τρόικα- μια σειρά από κρίσιμα σημεία σχετικά με τις ρυθμίσεις των φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών και τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, ώστε οι σχετικές διατάξεις να είναι λειτουργικές και να γίνουν δεκτές από την αγορά και την κοινωνία,ως θετικές.

Η Ιπποκράτους, εξάλλου, θεωρεί λάθος να εστιαστεί η δημόσια συζήτηση στην απόφαση του πρωθυπουργού για τη σύσταση νέων θέσεων αναπληρωτών υπουργών. Όχι τόσο διότι αυτό έγινε ερήμην του ΠΑΣΟΚ, όπως αναφέρουν οι πηγές του Κινήματος, αλλά διότι μια τέτοια συζήτηση «θα ευτελίσει την ανάγκη για επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας των τριών κομμάτων, ώστε αυτή να συμπεριλάβει το ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης, που θα υπηρετηθεί από το ανανεωμένο κυβερνητικό σχήμα». Και προσθέτουν ότι «το κυβερνητικό σχήμα δεν πρέπει να «βολεύει» στελέχη, αλλά να είναι λιτό, λειτουργικό και αποτελεσματικό στον μέγιστο βαθμό».

Σχετικά με την επίσκεψη του κ. Κουβέλη στις Βρυξέλλες, η Ιπποκράτους εκτιμά ότι «θα συμβάλλει στην κατανόηση της ανάγκης να γίνουν ευρύτερα δεκτές οι προτάσεις μας για τον ρόλο της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας (πολιτικός ευρωπαϊκός Νότος) και τις προοπτικές της Ελληνικής Κεντροαριστεράς».Τέλος, η Ιπποκράτους θεωρεί ότι «είναι ιστορικό λάθος οποιαδήποτε αναδρομική ανοχή ή επιείκεια προς τη δικτατορία και ανόητη, προκλητική και ανίερη οποιαδήποτε σύγκριση της σημερινής οικονομικής κρίσης με το δικτατορικό καθεστώς. Συμβάλλει στον εκφασισμό τη κοινωνίας όποιος ανοίγει ανιστόρητες συζητήσεις με δημαγωγικό και υπεραπλουστευτικό τρόπο».

Keywords
Τυχαία Θέματα