Τέλος χρόνου για 180.000 «αιώνιους» φοιτητές ΑΕΙ

Περισσότερα αμφιθέατρα για να χωρέσουν όλους τους εξεταζόμενους θα πρέπει να αναζητήσουν οι πανεπιστημιακοί κατά την εξεταστική περίοδο του Φεβρουαρίου – Μαρτίου. Και αυτό, διότι τον Ιούλιο του 2014, δηλαδή με την ολοκλήρωση του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους, εκπνέει ο χρόνος που έχουν στη διάθεσή τους χιλιάδες «αιώνιοι» φοιτητές για να πάρουν το πτυχίο τους. Στην Ελλάδα ανήκει η παγκόσμια πρωτοτυπία, οι φοιτητές πανεπιστημίων που έχουν ξεπεράσει τα ελάχιστα έτη σπουδών της σχολής τους (περίπου 180.000) να είναι περισσότεροι

από εκείνους (περίπου 170.000) που φοιτούν κανονικά στα έτη σπουδών τους. Αλλοι περίπου 70.000 υπολογίζονται οι «αιώνιοι» στα ΤΕΙ.
Ετσι, την προσεχή χειμερινή εξεταστική περίοδο (και εύλογα στη θερινή του Ιουνίου – Ιουλίου) αναμένεται να σημειωθεί το αδιαχώρητο στις αίθουσες των εξετάσεων. Πρώτοι όλων θα πρέπει να σπεύσουν όσοι εισήχθησαν στο ΑΕΙ ή το ΤΕΙ έως το 2003, για τους οποίους έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση προς την έξοδο από το Ιδρυμα. «Θα βάλουμε εξετάσεις έως αργά τη νύχτα» ανέφερε στην «Κ» αντιπρύτανης ακαδημαϊκών υποθέσεων μεγάλου ΑΕΙ, καθώς τα Ιδρύματα θα επιβαρυνθούν και από την πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Παιδείας να επιτρέψει την εξέταση και μαθημάτων του εαρινού εξαμήνου τον Φεβρουάριο! Βέβαια, οι ευθύνες των Ιδρυμάτων για τη λύση του ζητήματος των «αιωνίων» είναι μεγάλες καθώς, παρότι ο σχετικός νόμος ψηφίστηκε από το 2011, δεν έχουν προχωρήσει σε διαδικασίες ενημέρωσης των φοιτητών. Η παρουσία των «αιωνίων» στα μητρώα των ιδρυμάτων αποτελεί, επίσης, «αγκάθι» στην αξιολόγησή τους, όπως αναφέρει και η ετήσια έκθεση της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ) για το 2013.

kathimerini.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα