Lamda Development: Η μετοχή έχει περιθώρια ανόδου ως και τα 14 ευρώ, εκτιμά η Euroxx

Η αξία που προσφέρει για τη μετοχή της Lamda Development το έργο του Ελληνικού δεν έχει ακόμη αποτιμηθεί στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου, εκτιμά η Euroxx Securities και ανεβάζει την τιμή στόχο στα 14 ευρώ από 11 ευρώ πριν.

Όπως εξηγεί η χρηματιστηριακή, αξιολογεί τις υφιστάμενες “παραδοσιακές” δραστηριότητες της Lamda Development στα 1,191 δισ. ευρώ (έναντι της τρέχουσας κεφαλαιοποίησης των 1,304 δισ. ευρώ), κάτι που σημαίνει ότι το Ελληνικό προσφέρεται ουσιαστικά κοντά

στο κόστος, δηλαδή μόνο ένα μικρό μέρος του συνολικού ανοδικού δυναμικού τιμολογείται στα τρέχοντα επίπεδα.

Επιπλέον, λόγω της ποιότητας του ενεργητικού της, η Lamda Development θα άξιζε να διαπραγματεύεται με μικρότερο discount (ή ακόμα και με premium) σε σχέση με την εσωτερική της αξία NAV. Παράλληλα, η Lamda Development σχεδιάζει να προχωρήσει σε IPO για τη Lamda Mall το 2022, ώστε να κεφαλαιοποιήσει την κρυφή αξία και να ανοίξει τον δρόμο για τη διανομή μερίσματος.

Η Euroxx επισημαίνει ότι η NAV της Lamda έφτασε τα 1,392 δισ. το α’ εξάμηνο του 2021, με κέρδη αναπροσαρμογής της τάξης των 306 εκατ. ευρώ από τα assets του Ελληνικού. Έτσι, διαπραγματεύεται τώρα με discount 6% σε σχέση με τη NAV.

Η Covid-19 συνέχισε να επιβαρύνει τα αποτελέσματα της εισηγμένης, όπως προσθέτει, κυρίως τα ενοίκια (με τον συνολικό κύκλο εργασιών να υποχωρεί κατά 25% έναντι α’ εξαμήνου του 2019 και  κατά 4,7% έναντι α’ εξαμήνου του 2020). Ωστόσο, οι προοπτικές βελτιώνονται καθώς δεν έχουν εφαρμοστεί εκπτώσεις στα ενοίκια από τον Ιούλιο του 2021, ενώ οι υφιστάμενες δραστηριότητές της σημείωσαν κέρδη αναπροσαρμογής στο α’ εξάμηνο σηματοδοτώντας την επιστροφή στην κανονικότητα.

Η Lamda έχει ήδη εξασφαλίσει συμβόλαια προπώλησης κυρίως από τις βίλες και τη μαρίνα (MRT) ύψους 700 εκατ. ευρώ, ενώ θέτει τον στόχο για το τέλος του 2021 στα 1,2 δισ. ευρώ, και έτσι ήδη εξασφαλίζει τη χρηματοδότηση του έργου για τα πρώτα 5 χρόνια και αρχίζει να δημιουργεί θετικές τάσεις στις ταμειακές ροές. Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα, η έναρξη των έργων υποδομής έχει προγραμματιστεί το α’ εξάμηνο του 2022 (ο πρώτος διαγωνισμός τον τρέχοντα μήνα) και ακολουθούν τα κτίρια στο β’ εξάμηνο. Επιπλέον, η εκδήλωση ενδιαφέροντος για το Vouliagmeni Mall καλύπτουν ήδη το 60% της προβλεπόμενης χωρητικότητας.

Με βάση τις αναθεωρημένες εκτιμήσεις της Euroxx, η Lamda Development προσφέρει μια σημαντική ευκαιρία αύξησης της NAV, δηλαδή υπάρχει ανοδική δυναμική της τάξης του 78% κατά την περίοδο του έργου του Ελληνικού, εκ των οποίων ένα σημαντικό μέρος θα πραγματοποιηθεί εντός 5 ετών.

Πιο αναλυτικά, από την εκτιμώμενη αξία των 2,5 δισ. ευρώ, άλλα 0,23 δισ. ευρώ (1,3 ευρώ/μετοχή πρόσθετα στο 0,3 δισ. ευρώ που πραγματοποιήθηκαν το β’ τρίμηνο του 2021) θα προέλθουν από την πρώτη φάση του έργου με ελάχιστο κίνδυνο εκτέλεσης, κατά την άποψη της χρηματιστηριακής, καθώς προέρχεται κυρίως από τα δύο εμπορικά κέντρα και την οικιστική ανάπτυξη, ενώ άλλα 105 εκατ. ευρώ (0,6 ευρώ/μετοχή) θα προέλθουν από τις υφιστάμενες δραστηριότητες της επιχείρησης, υποστηριζόμενες από τη μείωση της απόδοσης στο 6% από 7% (που θα μπορούσε να θεωρηθεί ακόμη και συντηρητική, δεδομένου ότι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι κάτω του 5%).

Τέλος, μία επιπλέον ανοδική δυναμική στη NAV της τάξης των 0,75 δισ. ευρώ (4,2 ευρώ/μετοχή) θα προέλθει από τη δεύτερη φάση του έργου του Ελληνικού.

Keywords
Τυχαία Θέματα