Wall Street: Πτώση από τις δηλώσεις Τραμπ για Ιράν-Κίνα

Με απώλειες έκλεισε παρά τα αρχικά κέρδη της  η Wall Street την Παρασκευή, καθώς η ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου για πρόσθετες κυρώσεις κατά του Ιράν και η είδηση ότι η Κίνα διέκοψε τις εμπορικές διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ οδήγησαν σε πωλήσεις.

Ο  Dow Jones έκλεισε με απώλειες 160,19 μονάδων – 0,59%, στις 26.934,60 μονάδες. Ο  S&P 500 έκλεισε με απώλειες 14,73 μονάδων – 0,49%, στις 2.992,06 μονάδες. Ο Nasdaq σημείωσε πτώση 65,20

μονάδων – 0,80%, στις 8.117,67 μονάδες.

Σε εβδομαδιααία βάση ο  Dow Jones έχασε σε 1,1%, ο S&P 500 0,5% και ο Nasdaq 0,7%.

Ο Τραμπ ανακοίνωσε σήμερα ότι θα επιβληθούν κυρώσεις στην εθνική τράπεζα του Ιράν, την οποία ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούτσιν, χαρακτήρισε τελευταία πηγή κεφαλαίων της Τεχεράνης.

Παράλληλα, σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι θέλει μια “συνολική” εμπορική συμφωνία με την Κίνα αλλά δεν είναι αναγκαίο αυτή να υλοποιηθεί πριν από τις εκλογές του 2020.

Την ίδια ώρα, κυκλοφορεί η είδηση ότι η κινεζική αντιπροσωπεία ακύρωσε την επίσκεψή της σε αγρότες στη Μοντάνα, με το Reuters να μεταδίδει ότι οι Κινέζοι αξιωματούχοι που είναι αρμόδιοι για τα αγροτικά προϊόντα θα επιστρέψουν στην Κίνα συντομότερα από ό,τι αναμενόταν. Σύμφωνα με μέσα ενημερωσης, η επίσκεψη της κινεζικής αντιπροσωπείας στην Μοντάνα είχε προγραμματιστεί στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων που πραγματοποιούν χαμηλόβαθμοι αξιωματούχοι των δύο χωρών εν όψει της νέα συνάντησης σε υψηλότερο επίπεδο που σχεδιάζεται για τις αρχές του επόμενου μήνα.

Μεικτή εικόνα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια -Το ενδιαφέρον στο εμπόριο

Keywords
Τυχαία Θέματα