Α. Σκέρτσος: Εργαλείο ελέγχου και ανταγωνισμού μεταξύ των επιχειρήσεων το καλάθι του νοικοκυριού

Οι προσπάθειες της κυβέρνησης αποδίδουν, παρά τις υψηλές πληθωριστικές πιέσεις, τόνισε την Παρασκευή ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος.

Όπως τόνισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η οικονομία μας μεγεθύνεται, η πολιτική της κυβέρνησης ενθαρρύνει τις επενδύσεις, μειώνει την ανεργία, υποστηρίζει τα εισοδήματα και με την περαιτέρω στήριξη με τα αναγκαία επιδόματα στους πιο ευάλωτους, αντιμετωπίζεται η δύσκολη κατάσταση.

Ειδικότερα, ο κύριος Σκέρτσος ανέφερε ότι το καλάθι του νοικοκυριού

είναι ένα εργαλείο για να έχουμε πιο συνειδητοποιημένους καταναλωτές και μεγαλύτερο έλεγχο, διαφάνεια, και ανταγωνισμό, μεταξύ των επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στη χώρα μας ο πληθωρισμός αποκλιμακώνεται ταχύτερα σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη.

“Το τελευταίο μήνα είδαμε στην Ελλάδα σημαντικότερη αποκλιμάκωση του πληθωρισμού σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη. Το επιχείρημα της αντιπολίτευσης ότι στην Ελλάδα τρέχει ο πληθωρισμός με υψηλότερο ρυθμό από ό,τι στην υπόλοιπη Ευρώπη έχει αντιστραφεί. Οι προσπάθειες της κυβέρνησης αποδίδουν σε ένα πλαίσιο πολύ υψηλών πληθωριστικών πιέσεων που προκαλούνται από τη γεωπολιτική και ενεργειακή κρίση”, είπε.

Ο κ. Σκέρτσος πρόσθεσε ότι “είναι ένα φαινόμενο παγκόσμιο, πανευρωπαϊκό και εθνικό. Σε αυτό το πλαίσιο η πορεία της οικονομίας έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες ως προς τη μεγέθυνση της οικονομίας μας φέτος, χθες βγήκαν νεότερα στοιχεία σε σχέση με την περαιτέρω αποκλιμάκωση της ανεργίας. Η απασχόληση, οι νέες δουλειές, οι καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας με την αύξηση του κατώτατου μισθού είναι αυτά που δίνουν απάντηση και στον πληθωρισμό. Δεν δίνουν απάντηση οι επιδοματικές πολιτικές, τα επιδόματα υπάρχουν για να στηρίζουμε τους πιο ευάλωτους – και μπορούμε να δίνουμε αυτήν τη στήριξη ακριβώς γιατί η οικονομία μεγεθύνεται”.

Ερωτηθείς για το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Προστασία των Παιδιών από τη Σεξουαλική Κακοποίηση και Εκμετάλλευση επεσήμανε ότι “δεν είναι καθόλου ευκαιριακή αυτή η παρουσίαση, αντιθέτως συγχρονίζεται  και συντονίζεται με ένα ζήτημα που απασχολεί την κοινή γνώμη”.

“Το γεγονός ότι ενθαρρύνεται αυτή η συζήτηση, οδηγεί και στην αποκάλυψη τέτοιων περιστατικών που υπάρχουν, καθώς είναι ένα παμπάλαιο πρόβλημα που πλέον έρχεται συχνότερα στην επιφάνεια επειδή συζητείται” σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα