Μπαχτσελί: «Η επέκταση από την Ελλάδα των χωρικών υδάτων ισοδυναμεί με πόλεμο»

Με πόλεμο απείλησε ευθέως την Ελλάδα, αν ασκήσει το νόμιμο κυριαρχικό δικαίωμά της για επέκταση των χωρικών υδάτων, ο κυβερνητικός εταίρος του Τούρκου προέδρου, ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Μιλώντας σε μέλη του κόμματός του, ο Μπαχτσελί φάνηκε να υιοθετεί το αφήγημα περί «ξένου δάκτυλου» που έχει εμπλακεί στην πολύνεκρη επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, καταφέρθηκε εναντίον της Ελλάδας, λέγοντας ότι παίζει με

τη φωτιά, ενώ εξέφρασε και τις τουρκικές αξιώσεις για αναγνώριση του ψευδοκράτους.

«Η επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων είναι κάλεσμα σε πόλεμο»

«Δεν υπάρχει καμία μείωση της καταχρηστικής, καταστροφικής και απειλητικής πολιτικής της Ελλάδας έναντι της Τουρκίας. Είναι αλαζονεία, είναι παιχνίδι με τη φωτιά να δηλώνει ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών την πρόθεσή του να συνεχίσει να επεκτείνει τα χωρικά ύδατα της χώρας του» είπε ο Μπαχτσελί, για να προσθέσει: «Είναι επίσης παράλογο και διαστρέβλωση των γεγονότων να κατηγορεί ο εν λόγω υπουργός την Τουρκία για εκφοβιστική και δόλια συμπεριφορά, ξεπερνώντας τα όρια και τα σύνορά της. Η επιδίωξη της Ελλάδας να αυξήσει τα χωρικά της ύδατα πέραν των 6 μιλίων είναι ένα κάλεσμα σε πόλεμο, μια πρόκληση δειλίας. Ας δούμε αν θα επεκτείνουν τα χωρικά τους ύδατα κάθε 6 μίλια, ας το διαπιστώσουμε μαζί. Δεν θα επιτρέψουμε να παραβιαστούν τα δικαιώματά μας και το διεθνές δίκαιο».

Τι είπε το Κυπριακό
Σχετικά με το Κυπριακό, ο κυβερνητικός εταίρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε: «Τα εμπόδια για την παγκόσμια αναγνώριση της “Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου” (σ.σ.: όπως ονομάζει η Άγκυρα τα Κατεχόμενα) ξεπερνώνται ένα ένα. Η Κύπρος είναι τουρκική και έχει θέση στην ενωμένη Τουρκία. Οι Τουρκοκύπριοι αντιμετωπίζονται σαν μέρος του τουρκικού κόσμου. Η διπρόσωπη πολιτική της Ε.Ε. και οι προσπάθειές της να εμποδίσει τους Τουρκοκύπριους να γίνουν σεβαστό μέλος της διεθνούς κοινότητας έρχεται ενάντια στην έκκληση του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ. Το ελληνοκυπριακό τμήμα δεν είναι ο κυρίαρχος και ιδιοκτήτης του νησιού. Δεν είναι δυνατόν να συμβεί αυτό από ιστορική και πολιτιστική άποψη. Μια δίκαιη, μόνιμη και βιώσιμη λύση στο νησί της Κύπρου μπορεί να επιτευχθεί μόνο έπειτα από μια διαδικασία που θα αρχίσει με την καταγραφή της κεκτημένης κυριαρχικής ισότητας του τουρκοκυπριακού λαού».

Keywords
Τυχαία Θέματα