Χρ. Σταϊκούρας: Οι προβλέψεις της Κομισιόν επιβεβαιώνουν την εξαιρετική πορεία της ελληνικής οικονομίας

Οι σημερινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επιβεβαιώνουν την εξαιρετική πορεία της ελληνικής οικονομίας και τις ευοίωνες προοπτικές της”, τονίζει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, σχολιάζοντας την εκτίμηση για ισχυρή ανάπτυξη της Ελλάδας από την Κομισιόν.

Όπως επισημαίνει ο κ. Σταϊκούρας, “χώρα καλύπτει τις απώλειες της υγειονομικής κρίσης, οι επενδύσεις και οι εξαγωγές ενισχύονται, η ανεργία συρρικνώνεται, το διαθέσιμο εισόδημα του πολίτη τονώνεται. Συγκεκριμένα,

η χώρα επιτυγχάνει μία ισχυρότερη ανάκαμψη “τύπου V” τo 2021 – τη δεύτερη μεγαλύτερη στην ευρωζώνη –, καλύπτοντας σχεδόν το σύνολο των απωλειών του 2020″.

“Αυτή η ανάκαμψη”, υπογραμμίζει ο κ. Σταϊκούρας, “ακολουθείται από υψηλή και διατηρήσιμη ανάπτυξη, τόσο για το 2022 όσο και για το 2023, η δεύτερη υψηλότερη – σωρευτικά – την τριετία. Επιπρόσθετα, η Ελλάδα εμφάνισε τον χαμηλότερο μέσο ρυθμό πληθωρισμού στην ευρωζώνη το 2021”.

Ο υπουργός Οικονομικών, αναγνωρίζει ότι “ο πληθωρισμός που ενισχύεται, πράγματι, σημαντικά το 2022”,  αλλά επισημαίνει ότι “παραμένει χαμηλότερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, μέχρι και το 2023”

Καταλήγοντας, ο κ. Σταϊκούρας τονίζει ότι “η Κυβέρνηση θα συνεχίσει, με συνέπεια, την υλοποίηση μίας συνετής δημοσιονομικής πολιτικής, την εφαρμογή μίας διορατικής εκδοτικής στρατηγικής και την προώθηση μεταρρυθμίσεων, προκειμένου αυτή η ανάπτυξη να γίνει ισχυρότερη, να δημιουργηθούν περισσότερες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας και να ενισχυθεί, περαιτέρω, η κοινωνική συνοχή”.

Keywords
Τυχαία Θέματα