Ελληνικό χρέος: Μας δουλεύουν και πάλι ψιλό γαζί! Τα ίδια έλεγαν και στον Σαμαρά το 2012…

10:52 9/3/2016 - Πηγή: BankWars

“Ειλικρινά, δεν έχω επιχείρημα (υπέρ της ελάφρυνσης του χρέους) να παρουσιάσω στον γερμανό νομοθέτη, στη γερμανική κοινή γνώμη απέναντι στην οποία έχω υποχρεώσεις για τον προϋπολογισμό”, δήλωσε ο Β. Σόιμπλε σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες, μετά το Eurogroup…

…Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε για το ελληνικό δημόσιο χρέος:

“είχαμε δώσει μια υπόσχεση πριν από πολύ καιρό ότι αν η ελληνική κυβέρνηση εκπλήρωνε τις υποχρεώσεις της, θα κάναμε τα απαραίτητα για να το καταστήσουμε βιώσιμο”...

…Χθες, ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Σαπέν, έδωσε το δικό του σινιάλο: “Αν βρισκόμαστε εκεί για το χρέος, είναι γιατί το ΔΝΤ συμμετέχει στο πρόγραμμα. Οι συζητήσεις για την απομείωση του ελληνικού χρέους θα μπορούσαν να ξεκινήσουν από την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ (17 έως τις 19 Απριλίου) στην Ουάσινγκτον. Αυτό μου φαίνεται πως είναι ένα χρήσιμο χρονοδιάγραμμα. Είμαι πεπεισμένος πως είναι “απολύτως πιθανό να ελαφρυνθεί το χρέος χωρίς κούρεμα” . Είναι πιθανό να “παίξουμε” με την ωρίμανση του χρέους”…

…ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ, από το 2012! Τότε, “δούλευαν” την κυβέρνηση Σαμαρά…

Γράψαμε στις 9 Φεβρουαρίου 2016:

“Σημειώνουμε ότι από τον Δεκέμβριο του 2012 η Ελλάδα, στη Σύνοδο Κορυφής, με πρωθυπουργό τον Α,Σαμαρά, είχε πάρει την υπόσχεση ότι το θέμα της ρύθμισης του χρέους θα προχωρούσε μόλις επιτύγχανε πρωτογενή πλεονάσματα. Οι μήνες πέρασαν, τα πρωτογενή πλεονάσματα επετεύχθησαν, αλλά πάντα, στην “κρίσιμη στιγμή”, κάτι συνέβαινε και η συζήτηση για το χρέος δεν έγινε.

Αφού κύλισε το 2013, στο 2014, πολλοί υποστήριζαν, ότι δεν προχώρησαν τα πράγματα με το χρέος, επειδή ήταν εμφανές πως στην Ελλάδα, θα γίνουν εκλογές, θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι δανειστές προτιμούν να βρουν την όποια λύση με τη νέα κυβέρνηση….”

Συμπέρασμα: Μεγάλη προσοχή, γιατί οι καιροί είναι και πάλι… πολύ δύσκολοι. Το θρίλερ, αφήνει και πάλι την αίσθηση πως …το τέρας ζει!

Βασίλης Βαλαμβάνος, vasval9@gmail.com

Keywords
Τυχαία Θέματα