Ευρώπη μην κλαις – Άναψε τα φώτα! – Οι δηλώσεις των ηγετών για τις ευρωπαικές αξίες δεν αρκούν…

Τα χρώματα της σημαίας του Βελγίου φωτίζουν σήμερα το βράδυ πολλά κτίρια σε όλο τον κόσμο. Μεταξύ αυτών και το κτίριο της Κομισιόν. Ενωμένη η Ευρώπη, απέναντι στην τρομοκρατία των ισλαμιστών. Πολιτικές προσωπικότητες από όλο τον κόσμο έχουν εκδώσει ανακοινώσεις αποτροπιασμού για το έγκλημα στην καρδιά της Ευρώπης.

Αρκούν όμως για να αντιμετωπίσουν έναν εχθρό που η θρησκεία του έχει μάθει πως η ζωή δεν έχει αξία; Και πως αν την τινάξει στον αέρα, παίρνοντας μαζί του “απίστους”, αυτός θα πάει στον Παράδεισο;

Ε.Ε.: Θα αντιμετωπίσουμε την απειλή ενωμένοι
«με όλα τα απαραίτητα μέσα»

Αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουν την απειλή «ενωμένοι, με όλα τα απαραίτητα μέσα», δηλώνουν οι αρχηγοί των κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και οι πρόεδροι των θεσμικών οργάνων της Ε.Ε., σε κοινό τους ανακοινωθέν.

Οι αρχηγοί των κρατών μελών της Ε.Ε. υπογραμμίζουν ότι στέκονται αλληλέγγυοι με το Βέλγιο και κάνουν λόγο για «επίθεση ενάντια στην ανοιχτή, δημοκρατική κοινωνία μας».

«Αυτή η τελευταία επίθεση ενισχύει την αποφασιστικότητά μας να υπερασπιστούμε τις ευρωπαϊκές αξίες από τις επιθέσεις της μισαλλοδοξίας. Θα παραμείνουμε ενωμένοι και σταθεροί στον αγώνα κατά του μίσους, του βίαιου εξτρεμισμού και της τρομοκρατίας», καταλήγουν οι ηγέτες της Ε.Ε.

Καταδίκη από τον ΟΗΕ

Ο γ.γ. του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν κατήγγειλε τις «στυγερές επιθέσεις» οι οποίες «έπληξαν την καρδιά του Βελγίου και το κέντρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Ο κ. Μπαν, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του Στεφάν Ντουζαρίτς, «εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον λαό και την κυβέρνηση του Βελγίου».

Εξάλλου με ομόφωνη απόφασή του το 15μελές Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ «καταδικάζει με τον εντονότερο τρόπο» τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες. Η απόφαση του Σ.Α. του ΟΗΕ υπογραμμίζει ακόμη την «ανάγκη να ενταθούν οι προσπάθειες στην περιοχή και σε διεθνές επίπεδο για να καταβληθεί η τρομοκρατία και ο βίαιος εξτρεμισμός, που μπορεί να οδηγήσει στην τρομοκρατία»

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα συνομίλησε τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό του Βελγίου Σαρλ Μισέλ, στον οποίο εξέφρασε τα συλλυπητήριά του και την υποστήριξή του. Εξάλλου, κατά τη διάρκεια μιας δημόσιας εμφάνισής του στην Αβάνα κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να ενωθεί για να ηττηθεί η τρομοκρατία. «Πρέπει να αγωνιστούμε μαζί, ανεξαρτήτως εθνικότητας, φυλής ή πίστης, εναντίον της μάστιγας της τρομοκρατίας», είπε ο Μπαράκ Ομπάμα σε δημόσια εμφάνισή του στην πρωτεύουσα της Κούβας. «Μπορούμε (να επικρατήσουμε) και θα επικρατήσουμε έναντι αυτών οι οποίοι απειλούν την ασφάλεια των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο»

Την εντατικοποίηση των μέτρων ασφαλείας της Γερμανίας, σε σταθμούς τρένων, μετρό και στα σύνορα προανήγγειλε ο καγκελάριος Μέρκελ.«Οι ελεύθερες κοινωνίες της Ευρώπης είναι πιο ισχυρές από τον τρόμο», είπε παράλληλα με έμφαση η Αγκελα Μέρκελ.Οπως είπε τo υπουργικό συμβούλιο της Γερμανίας θα συζητήσει τις επιπτώσεις των επιθέσεων που σημειώθηκαν στις Βρυξέλλες. Τόνισε ότι η Γερμανία θα εργαστεί μαζί με το Βέλγιο για να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι των επιθέσεων, ενώ διαβεβαίωσε πως το Βερολίνο θα παρέχει κάθε στήριξη στις βελγικές υπηρεσίες ασφαλείας.

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι, παραχωρούσε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ιορδανό ΥΠΕΞ στο Αμάν, όταν ενημερώθηκε για το πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα. Η Μογκερίνι, δακρυσμένη, δήλωσε ότι πρόκειται για «μία ακόμη θλιβερή ημέρα για την Ευρώπη».

ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ LIBERASION

Keywords
Τυχαία Θέματα