Γ.Δραγασάκης: Φοροελαφρύνσεις από το 2019 αν πετύχουμε μείωση χρέους

Από το 2019 φορολογικές ελαφρύνσεις, εφόσον οι Ευρωπαίοι προχωρήσουν στην ελάφρυνση του Δημοσίου Χρέους προανήγγειλε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης μιλώντας σε εκδήλωση του οργανισμού “διαΝΕΟσις” με θέμα “Χάρτης Εξόδου από την κρίση, ένα νέο παραγωγικό μοντέλο για την Ελλάδα”.

Αν η μείωση των πλεονασμάτων επιτευχθεί χωρίς πρόσθετα μέτρα, τότε θα μπορούσαμε να καταρτίσουμε ένα τριετές πρόγραμμα στοχευμένων φορολογικών ελαφρύνσεων, στήριξης των εξωστρεφών και καινοτόμων

επιχειρήσεων, ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους. Και να συζητήσουμε τις ακριβείς αναλογίες μιας τέτοιας κατανομής” υπογράμμισε .

Είναι ένα αίτημα δίκαιο και αμοιβαία επωφελές η ελάφρυνση του χρέους, και δεν προσφέρουν καλή υπηρεσία όσοι αυτοβούλως συνδέουν το αίτημα αυτό με νέες δεσμεύσεις ή ακόμη και νέα μνημόνια. Ο κ. Δραγασάκης διερωτήθηκε «τι επιδιώκει τελικά η Νέα Δημοκρατία; Την ολοκλήρωση της συμφωνίας, το “πάγωμα” και την αναδιαπραγμάτευσή της ή μήπως τελικά ένα 4ο Μνημόνιο;».

Όλα όσα συνδέονται με τη διαπραγμάτευση, υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, θα πρέπει να πραγματοποιηθούν μέσα στο πρώτο τρίμηνο, το αργότερο μέσα στο πρώτο πεντάμηνο του 2017. “Δεν είναι απλώς επιθυμητό, είναι αναγκαίο. Μόνο έτσι θα υπάρξει ο χρόνος να γίνουν αρκετές δοκιμαστικές πράξεις δανεισμού, ώστε να μη συμβεί ό, τι και το 2014, όταν η έκδοση ενός ομολόγου αποδείχτηκε επιτυχής, αλλά η αμέσως επόμενη κατέληξε σε φιάσκο, επηρεάζονταν αρνητικά όλες τις μετέπειτα εξελίξεις, ”

Αναφερόμενος στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης υπογράμμισε ότι κατεύθυνση της κυβερνητικής πολιτικής είναι η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, ο σεβασμός των δικαιωμάτων των εργαζομένων, η αποφασιστική αντιμετώπιση της εργοδοτικής παραβατικότητας και της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, η συστηματική καταπολέμηση του προβλήματος της ανασφάλιστης και της μαύρης εργασίας .

Ο κ.Δραγασάκης επισήμανε πως η κρίση που ζούμε δεν ήταν μόνο δημοσιονομική αλλά οικονομική, πολιτική, κοινωνική, παραγωγικού μοντέλου και συστήματος εξουσίας, τονίζοντας ότι «το παραγωγικό σύστημα που κατέρρευσε εξασφάλιζε εύκολο και προκλητικό πλουτισμό σε λίγους, μοιράζοντας τον πλούτο με άνισο τρόπο».
Χαρακτήρισε δε «ανεπιθύμητη και ανέφικτη» την επαναφορά «στο παλαιό παραγωγικό μοντέλο, προ κρίσης», συμπληρώνοντας ότι στόχος είναι ένα νέο υπόδειγμα δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, «οι νέες συναινέσεις και οι νέες συμμαχίες θα έρθουν μέσα από συγκρούσεις με το “παλιό”, μέσα από ρήξεις με συμφέροντα».

Keywords
Τυχαία Θέματα