Η Wind Hellas ξεκινά roadshow για την έκδοση 5ετούς ομολόγου ύψους 500 εκατ. ευρώ

Εντολή στις Goldman Sachs και JP Morgan -ως κύριοι ανάδοχοι- και στην HSBC -ως συνδιοργανωτή- έδωσε η Wind Hellas έτσι ώστε να “τρέξουν” τις επαφές με επενδυτές σε Λονδίνο, Παρίσι και Άμστερνταμ για την έκδοση ομολόγου η οποία αναμένεται να ακολουθήσει το αμέσως επόμενο διάστημα. Το roadshow ξεκίνησε σήμερα, μετά από συνάντηση που έγινε στο ξενοδοχείο Andaz στο

Λονδίνο,  και το ενδιαφέρον αναμένεται να είναι ισχυρό.

Στόχος της διοίκησης της Wind είναι η έκδοση 5ετούς ομολόγου μη ανακλητού για 2 έτη (5NC2) ύψους 500 εκατ. ευρώ. Ο τίτλος αναμένεται να λάβει αξιολόγηση Β από τις S&P και Fitch. Με την έκδοση του ομολόγου (Senior Secured Note), η Wind στοχεύει στην αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου δανεισμού της, την πληρωμή του κόστους πρόωρης εξόφλησης και του κόστος συναλλαγής καθώς και  σε γενικότερους εταιρικούς σκοπούς.

Να σημειωθεί ότι η εταιρεία στο β’ τρίμηνο του 2019 κατέγραψε αύξηση εσόδων και ανάπτυξη πελατειακής βάσης σε όλους τους τομείς υπηρεσιών τόσο στους ιδιώτες όσο και στις επιχειρήσεις. Τα συνολικά έσοδα από υπηρεσίες για την περίοδο σημείωσαν ενισχυμένη άνοδο, +4% ετησίως, στα € 128,6 εκατ. και το προσαρμοσμένο EBITDA αυξήθηκε κατά 17,5% ετησίως, στα € 34,2 εκατ.

Κατά τη διάρκεια του τριμήνου, η WIND Ελλάς πραγματοποίησε συνολικές επενδύσεις ύψους €18,3 εκατ. Η στρατηγική έμφαση στις υποδομές νέων τεχνολογιών κατηύθυνε το μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαίων (€ 14 εκατ.) που επενδύθηκαν στη διάρκεια της περιόδου. Η WIND Ελλάς εκτιμά ότι το έτος θα κλείσει με επενδύσεις περίπου €90 εκατ.

Keywords
Τυχαία Θέματα