Ήπια ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Οι ευρωπαϊκές αγορές σήμερα Τετάρτη 23/10 κινούνται ήπια ανοδικά καθώς οι επενδυτές επικεντρώθηκαν στα εταιρικά αποτελέσματα αλλά και στον απόηχο των δηλώσεων της προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Τρίτη που έδειξαν ότι η νομισματική χαλάρωση θα συνεχιστεί.

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει μικρά κέρδη 0,1% στις 521,09 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX ενισχύεται οριακά 0,03% στις 19.427,51 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 χάνει 0,1% στις 7.525,42 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE

100 κινείται με μικρά κέρδη 0,1% στις 8.314,21 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB και ο ισπανικός IBEX 35 κερδίζουν 0,2%.

Από τον τραπεζικό κλάδο, η Deutsche Bank επέστρεψε στα κέρδη το προηγούμενο τρίμηνο, ξεπερνώντας ταυτόχρονα τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Από το πεδίο της νομισματικής πολιτικής, μιλώντας χθες στο περιθώριο των ετήσιων συνελεύσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας η Κριστίν Λαγκάρντ ανέφερε ότι η αποπληθωριστική διαδικασία είναι σε καλή πορεία, περιγράφοντας τα τελευταία στοιχεία ως “σχετικά καθησυχαστικά”.

“Νομίζω, για μένα, η κατεύθυνση του ταξιδιού είναι ξεκάθαρη”, δήλωσε μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg στην Ουάσινγκτον. “Αυτό που κάναμε, ξεκινώντας τον Ιούνιο, είναι νομίζω η λογική προσέγγιση και μία που θα πρέπει να συνεχιστεί με ένα στοιχείο προσοχής πάντα να τη συνοδεύει”.

Roche, Heineken, Volvo Cars, Swedbank και AkzoNobel υποβάλλουν επίσης σήμερα εκθέσεις. Στο μέτωπο των δεδομένων, αναμένεται να ανακοινωθούν τα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Ευρώπη.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού σημείωσαν κυρίως άνοδο την Τρίτη, ξεφεύγοντας από τους βασικούς δείκτες αναφοράς της Wall Street που είδαν μικτές συναλλαγές την Τρίτη. Τα προθεσμιακά συμβόλαια των αμερικανικών μετοχών υποχώρησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, αφού ο S&P 500 σημείωσε την πρώτη συνεχόμενη απώλεια από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Keywords
Αναζητήσεις
ipia-anodika-kinountai-ta-evropaika-chrimatistiria-10.htm
Τυχαία Θέματα