Καλημέρα Ελλάδα! – Τι θα γίνει με αναλήψεις, μισθούς, εμβάσματα, κάρτες – Που καταντήσαμε…

Τα συστήματα των τραπεζών προσαρμόστηκαν ώστε να γίνονται αναλήψεις μέχρι 60 ευρώ την ημέρα. Αυτό θα ισχύσει από την Τρίτη, καθώς τη Δευτέρα ούτε τα ATM’s θα βγάζουν ευρώ.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν δεν θα υπάρχει κανένας περιορισμός για τη χρήση των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών ενώ θα ισχύει το όριο των 60 ευρώ για τις προπληρωμένες κάρτες. Άλλες όμως πληροφορίες αναφέρουν ότι στο πλαφόν των 60 ευρώ αυτό θα συνυπολογίζονται όλες οι αναλήψεις μετρητών, δηλαδή οι αναλήψεις μέσω χρεωστικής ή και

προπληρωμένης κάρτας, οι αναλήψεις από ταμείο τράπεζας, καθώς και οι αναλήψεις μέσω πιστωτικής κάρτας έναντι του υπολοίπου λογαριασμού όψεως/τρεχούμενου.

– Μισθοί και συντάξεις του δημοσίου θα πιστώνονται κανονικά στους λογαριασμούς αλλά το όριο ανάληψης για τον δικαιούχο θα είναι 60 ευρώ.

– Εμβάσματα στο εξωτερικό μόνο κατά προτεραιότητα και κατά περίπτωση και υπό ειδικούς όρους. Θα απαγορευτεί η εξαγωγή χρημάτων στο εξωτερικό και θα μπει πλαφόν για λόγους όπως σπουδές, νοσηλεία ή ταξίδι αναψυχής στο εξωτερικό.

– Δεν θα μπορούν να εξαργυρωθούν επιταγές, αλλά ούτε και να μεταφερθούν κεφάλαια από τράπεζα σε τράπεζα για πληρωμές.

– Δεν θα μπορούν να “σπάσουν” προθεσμιακές καταθέσεις πριν από την καθορισμένη ημερομηνία λήξης, εκτός και εάν τα χρήματα πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για αποπληρωμή δανείου στην ίδια τράπεζα.

– Για τις επιχειρήσεις θα υπάρχουν περιορισμοί για όσες έχουν δραστηριότητα για το εξωτερικό, ενώ θα αδυνατούν να εξυπηρετήσουν οποιαδήποτε υποχρέωσή τους πλην των ανειλημμένων προ της επιβολής των περιοριστικών μέτρων και μάλιστα με την παρουσίαση δικαιολογητικών εγγράφων στην ΤτΕ.

Τα Web Bank και όλες οι υπηρεσίες των τραπεζών νέας τεχνολογίας θα προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.
Πολύ συγκεκριμένες οι πράξεις που μπορεί να γίνουν ωστόσο, ειδικά στα θέματα μεταφοράς.

Keywords
Αναζητήσεις
μπορει να γινει αναληψη εμβασματων, σπασιμο λογαριασμου με webbank
Τυχαία Θέματα