Κομισιόν: Τους νέους επιτρόπους ανακοινώνει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Τους Ευρωπαίους νέους Επιτρόπους θα ανακοινώσει σήμερα Τρίτη η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Η πρόεδρος @vonderleyen θα παρουσιάσει την πρότασή της για το νέο Κολλέγιο σήμερα το πρωί στα ΜΜΕ. Η συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί λίγο μετά την παρουσίαση στους προέδρους των πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο» έγραψε σε ανάρτησή του ο εκπρόσωπος της κυρίας Φον ντερ Λάιεν Έρικ Μαμέρ.

La Présidente

@vonderleyen présentera sa proposition pour le nouveau Collège ce matin aux médias.

La conférence de presse aura lieu peu de temps après la présentation aux présidents des groupes politiques du Parlement européen à Strasbourg.

Suivez-la sur @EC_AVService.

Eric Mamer (@MamerEric2) September 17, 2024

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, για την Ελλάδα έχει κλειδώσει το χαρτοφυλάκιο των Μεταφορών με ενισχυμένες αρμοδιότητες. Το προηγούμενο διάστημα είχε ακουστεί ότι η Ελλάδα θα αναλάβει το χαρτοφυλάκιο της Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει προτείνει για τη θέση του Έλληνα επιτρόπου τον Απόστολο Τζιτζικώστα.

«Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης κατέστησε σαφές ότι περίμενε ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο με αντάλλαγμα τη βοήθεια και τον ρόλο που έπαιξε για την εξασφάλιση άλλων πέντε ετών για τη Φον ντερ Λάιεν. Η επίβλεψη του χαρτοφυλακίου Μεταφορών μπορεί να αποτελέσει κλειδί για την ενίσχυση της ναυτιλιακής βιομηχανίας της Ελλάδας» είχε γράψει χαρακτηριστικά το Politico, εξηγώντας γιατί αναμένεαι να δοθεί το χαρτοφυλάκιο των Μεταφορών στην Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα