Μεικτά πρόσημα στη Wall Street – Αρνητικός ο απολογισμός της εβδομάδας

Οι βασικοί δείκτες της Wall Street παρέμειναν μεικτοί και σχεδόν αμετάβλητοι την Παρασκευή, παρά το αρνητικό άνοιγμα, καθώς την αδυναμία των μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης αντιστάθμισαν τα κέρδη των λεγόμενων «δεικτών άμυνας» και της ενέργειας, ενώ οι επενδυτές προσέβλεπαν πλέον στην ομιλία του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ την επόμενη εβδομάδα.

Οι μετοχές που σχετίζονται με την τεχνολογία υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχώρησαν,

με την Alphabet να υποχωρεί κατά 2,1% και την Tesla κατά 1,8%, καθώς οι επενδυτές ανησυχούσαν ότι τα επιτόκια θα μπορούσαν να παραμείνουν υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Χωρίς σημαντικούς καταλύτες που να οδηγούν τις αγορές, η προσοχή έχει μετατοπιστεί στην ομιλία του Πάουελ στο οικονομικό συμπόσιο του Jackson Hole την επόμενη Παρασκευή για ενδείξεις σχετικά με τις προοπτικές των επιτοκίων, καθώς και στα κέρδη της Nvidia την Τετάρτη.

Ο βιομηχανικός Dow Jones πρόσθεσε περίπου 26 μονάδες και έκλεισε περίπου 0,1% υψηλότερα στις 34.500,66 μονάδες. Ο S&P 500 παρουσίασε μικρή μεταβολή με πτώση 0,01% στις 4.369,71 μονάδες και ο Nasdaq Composite υποχώρησε κατά 0,2% στις 13.290,78 μονάδες. Ωστόσο, αρνητικός ο απολογισμός της εβδομάδας για όλους τους δείκτες.

Στην εβδομάδα ο Dow Jones έχασε 2,2%, ο S&P 500 υποχώρησε κατά 2,1% και ο Nasdaq σημείωσε απώλειες της τάξης του 2,6%, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση σε βάση 3 εβδομάδων από τον Δεκέμβριο του 2022. Οι δείκτες S&P 500 και Nasdaq κινήθηκαν σε αρνητικό έδαφος για τρίτη διαδοχική εβδομάδα.

Keywords
Αναζητήσεις
meikta-prosima-sti-wall-street--arnitikos-o-apologismos-tis-evdomadas.htm
Τυχαία Θέματα